r
Nosalty Logó

Bejgli fatörzs

scarlett69
Bejgli fatörzs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

914
Kalória
14.6g
Fehérje
79.4g
Szénhidrát
60.7g
Zsír
48.9g
Víz
287.5g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
52.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 7302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    485.8 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    2300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6842 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    2778 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    2208 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    635.1 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    391.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1957 micro
Összesen 7302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Kétfelé osztjuk, vagy külön-külön sütjük a 2x4 tojásos piskótát. Sütőpapírral bélelt - "gáztepsibe" - simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy járunk el a másik piskótával is.
  2. Kb. 6 dl tejet felteszünk melegedni, a maradék tejben a pudingport csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő tejbe öntjük és állandó kevergetés mellett pár perc alatt besűrítjük. A puha vajat/margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a teljesen kihűlt pudinggal tovább habosítjuk, addig, amíg egy könnyű krémet nem kapunk. Ekkor a krémet két felé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a darált mákot, a másikba a darált diót és a reszelt citromhéjat.
  3. Az egyik piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd a diókrém 3/4-ét rákenjük, óvatosan feltekerjük, a maradék krémmel kívülről is megkenjük, tálcára tesszük. A másik piskótát, ugyanígy töltjük meg.
  4. Az egyik tekercsnek ferdén levágjuk a 2 végét és tálcára tesszük, a másik tekercsnek is levágjuk a végeit, kettévágjuk és a képen látható módon az egész roládhoz illesztjük. Díszíthetjük darált dióval, illetve marcipánnal is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek