Csokoládés rugelach
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
11 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
12g tejföl23 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
18g vaj131 kcal
-
21g tej12 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
17g víz0 kcal
A sziruphoz
Összesen
900
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g instant élesztő65 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
70g tejföl139 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
125g tej70 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g víz0 kcal
A sziruphoz
Összesen
5398
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
30.5g finomliszt111 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
1.2g instant élesztő4 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
4.3g tejföl8 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
7.6g tej4 kcal
-
12.2g étcsokoládé67 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
6.1g víz0 kcal
A sziruphoz
Összesen
329
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.1 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
900
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.5 g
Zsír
-
Összesen 194.8 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3017.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 546 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 433 mg
-
Foszfor 1489 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 822.9 g
-
Cukor 405 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 399.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1149 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 716 micro
-
Kolin: 727 mg
-
Retinol - A vitamin: 1123 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1055 micro
Összesen
5398
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
329
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
100 g cukor
-
3 db tojássárgája
-
3.5 ek tejföl
-
110 g vaj
-
125 ml tej
A sziruphoz
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, 100 g cukrot, szárított élesztőt, tojássárgáját, tejfölt, vaníliaaromát és a vaj felét egy robotgép üstjébe helyezzük, és elindítjuk a dagasztást (kézzel is készíthetjük). Pár perc elteltével kis adagokban hozzáöntjük a tejet, és további 10 perc alatt egy egynemű tésztát dagasztatunk. A tészta egy kis részét a kezünkbe vesszük, a széthúzásával ellenőrizzük a nyújthatóságát. Ha elszakad, egy evőkanál vizet keverünk a tésztába. 45 perc alatt szobahőmérsékleten kelesztjük meg.
- A vaj másik feléhez adjuk a csokoládét, és mikrohullámú sütőben (egy kisebb lábosban is készíthetjük) 30 másodpercig melegítjük, majd elkeverjük. A műveletet addig ismételjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, de még krémes.
- A tésztát (mérleggel) elfelezzük, 2 részletben fogunk vele dolgozni. Kigömbölyítjük, és 3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a csokoládékrémmel. A tészta felénk eső részét a téglalap kétharmadáig hajtjuk, majd erre a hátsó részt. Az így kapott téglalap két végét (jobbról és balról is) a tészta közepéig hajtjuk.
- Megfordítjuk a hajtogatott tésztát. Ha szükségét érezzük, lisztezhetjük a munkafelületet. Kinyújtjuk, majd ismét megkenjük a csokoládékrémmel. A téglalapot 12 egyforma nagyságú háromszögre vágjuk. Szorosan feltekerjük őket, majd kissé megnyomkodjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, szem előtt tartva, hogy még nőni fognak. A tojással elkevert 1 dl vízzel megkenjük őket, ezután 15 percig pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük őket. Látni fogjuk, ha megsültek.
- Végül a 200 g cukorral felfőzött 1 dl vízzel kenjük át a rugelach-okat, így egy ropogós réteget és extra édességet kapva. Melegen a legjobb!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 317
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7197
- Feltöltés dátuma: 2019. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
A rugelach Izrael egyik legkedveltebb édessége, aminek mindenképp az ott készülő változatát szerettem volna elkészíteni, ezért ez a recept egy izraeli hölgytől származik. Legközelebb dupla adagot sütök!