Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés rugelach

Csokoládés rugelach
Csokoládés rugelach
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rugelach Izrael egyik legkedveltebb édessége, aminek mindenképp az ott készülő változatát szerettem volna elkészíteni, ezért ez a recept egy izraeli hölgytől származik. Legközelebb dupla adagot sütök!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sziruphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, 100 g cukrot, szárított élesztőt, tojássárgáját, tejfölt, vaníliaaromát és a vaj felét egy robotgép üstjébe helyezzük, és elindítjuk a dagasztást (kézzel is készíthetjük). Pár perc elteltével kis adagokban hozzáöntjük a tejet, és további 10 perc alatt egy egynemű tésztát dagasztatunk. A tészta egy kis részét a kezünkbe vesszük, a széthúzásával ellenőrizzük a nyújthatóságát. Ha elszakad, egy evőkanál vizet keverünk a tésztába. 45 perc alatt szobahőmérsékleten kelesztjük meg.
  2. A vaj másik feléhez adjuk a csokoládét, és mikrohullámú sütőben (egy kisebb lábosban is készíthetjük) 30 másodpercig melegítjük, majd elkeverjük. A műveletet addig ismételjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, de még krémes.
  3. A tésztát (mérleggel) elfelezzük, 2 részletben fogunk vele dolgozni. Kigömbölyítjük, és 3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a csokoládékrémmel. A tészta felénk eső részét a téglalap kétharmadáig hajtjuk, majd erre a hátsó részt. Az így kapott téglalap két végét (jobbról és balról is) a tészta közepéig hajtjuk.
  4. Megfordítjuk a hajtogatott tésztát. Ha szükségét érezzük, lisztezhetjük a munkafelületet. Kinyújtjuk, majd ismét megkenjük a csokoládékrémmel. A téglalapot 12 egyforma nagyságú háromszögre vágjuk. Szorosan feltekerjük őket, majd kissé megnyomkodjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, szem előtt tartva, hogy még nőni fognak. A tojással elkevert 1 dl vízzel megkenjük őket, ezután 15 percig pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük őket. Látni fogjuk, ha megsültek.
  6. Végül a 200 g cukorral felfőzött 1 dl vízzel kenjük át a rugelach-okat, így egy ropogós réteget és extra édességet kapva. Melegen a legjobb!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 935
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
98 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: zsidó
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis rugelach

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

900
finomliszt 500 g
cukor 100 g
instant élesztő 5 kávéskanál
tojássárgája 3 db
tejföl 3.5 ek
vaníliaaroma 5 kávéskanál
vaj 110 g
tej 125 ml
étcsokoládé 200 g
tojás 1 db
víz 1 dl
cukor 200 g
víz 1 dl