r
Nosalty Logó

Szezámmagos bagel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Szezámmagos bagel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 244 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1457 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 259 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 244 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2923 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    1384 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1457 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 259 Kcal

Elkészítés

  1. 130 ml langyos vízben feloldjuk a porcukrot, majd beleöntjük az élesztőt, és kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet kimérjük, szitáljuk. Hozzáadjuk a sót és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk.
  3. Kezdjük el dagasztani, 2-3 perc után pedig adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk további kb. 10 percig.
  4. A tésztából cipót formázunk, és szobahőmérsékleten 1 órát kelesztjük. Ha az idő letelt, a tészta pedig szépen megnőtt, vegyük ki, és vágjuk 6 egyenlő részre.
  5. Ezekből szintén formázzunk cipót, takarjuk le, és hagyjuk 20 percet kelni. Az idő leteltével a kis cipókból egyesével formázzunk bagelt az alábbi módon:
  6. Egy-egy kis cipóból sodró mozdulatokkal kb. 50-60 centiméter hosszú, kisujjnyi vastag hurkát formázunk. Félbehajtjuk, az ujjunkkal a felezőponton megtartjuk, a másikkal a két “szárát” fonatként egymásra hajtjuk újra meg újra, amíg a végére nem érünk. A végét áthurkoljuk a felezőponton, hogy kört formázzon. Kicsit összenyomkodjuk, és máris kész.
  7. Egy mélytányérban elkeverjük a nádcukrot 80 ml langyos vízzel, amíg fel nem oldódik. Egy lapos kistányérra kiszórjuk a szezámmagokat.
  8. Ha mind a 6 bagel formázásával kész vagyunk, egyesével belemártjuk őket a cukros vízbe, majd megforgatjuk a szezámmagban.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól fél bagelnyi távolságra. 15 percig kelesztjük.
  10. A sütőt légkeverésen előmelegítjük, és 200 C fokon 10 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 638
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szezámmagos bagel
Takács Kriszti 66 recept

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.