Szezámmagos bagel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
244
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1457
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
37.4g víz0 kcal
-
1.2g instant élesztő4 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
44.5g finomliszt162 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
2.8g olívaolaj25 kcal
-
2.7g nádcukor10 kcal
-
8.9g szezámmag51 kcal
Összesen
259
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
244
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2923 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 630 mg
-
Nátrium 1384 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 242.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
1457
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
-
210 ml víz
-
7 g instant élesztő
-
10 g porcukor
-
250 g finomliszt
-
0.5 tk só
-
2 ek olívaolaj
-
15 g nádcukor
-
50 g szezámmag
Elkészítés
- 130 ml langyos vízben feloldjuk a porcukrot, majd beleöntjük az élesztőt, és kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
- A lisztet kimérjük, szitáljuk. Hozzáadjuk a sót és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk.
- Kezdjük el dagasztani, 2-3 perc után pedig adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk további kb. 10 percig.
- A tésztából cipót formázunk, és szobahőmérsékleten 1 órát kelesztjük. Ha az idő letelt, a tészta pedig szépen megnőtt, vegyük ki, és vágjuk 6 egyenlő részre.
- Ezekből szintén formázzunk cipót, takarjuk le, és hagyjuk 20 percet kelni. Az idő leteltével a kis cipókból egyesével formázzunk bagelt az alábbi módon:
- Egy-egy kis cipóból sodró mozdulatokkal kb. 50-60 centiméter hosszú, kisujjnyi vastag hurkát formázunk. Félbehajtjuk, az ujjunkkal a felezőponton megtartjuk, a másikkal a két “szárát” fonatként egymásra hajtjuk újra meg újra, amíg a végére nem érünk. A végét áthurkoljuk a felezőponton, hogy kört formázzon. Kicsit összenyomkodjuk, és máris kész.
- Egy mélytányérban elkeverjük a nádcukrot 80 ml langyos vízzel, amíg fel nem oldódik. Egy lapos kistányérra kiszórjuk a szezámmagokat.
- Ha mind a 6 bagel formázásával kész vagyunk, egyesével belemártjuk őket a cukros vízbe, majd megforgatjuk a szezámmagban.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól fél bagelnyi távolságra. 15 percig kelesztjük.
- A sütőt légkeverésen előmelegítjük, és 200 C fokon 10 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 1661
- Feltöltés dátuma: 2021. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Takács Kriszti
133 recept