Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúszelet párolt zöldséggel

Borjúszelet párolt zöldséggel
Borjúszelet párolt zöldséggel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos ritkán van időm piacra menni, most is csak egy közeli hentesnél láttam meg a gyönyörű borjúhusit, ami aztán megihlette ezt a vacsorát.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

ajánlat

Gyors vacsora, de akár ebéd is válhat belőle. Bélszín helyett az olcsóbb, viszont ritkább borjúhús nagyszerű választás. A köretet bármilyen más sülthöz ajánlom, hiszen sokszor előfordul az emberrel, hogy a húsleveshez vásárolt zöldségekből marad még néhány szál répa. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szelet húsokat jól megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, egy pár szem egész borssal is meghintjük (vagy steak fűszerkeveréket is választhatunk), és letakarva állni hagyjuk.
  2. Közben a tisztított zöldségeket vastagabb szeletekre felkarikázzuk, a gombát félbe vágjuk, ha nagyobb fejek, akkor negyedelhetjük is. Akkor lesz tetszetős az összhatás a tányéron, ha vastagabb szál répákat választunk.
  3. A zöldségeket egy nagyobb edényben forró vajon sóval, borssal összeforgatjuk, és felöntjük egy kis vízzel, letakarva 15-20 percig alacsony hőfokon (nálam 4-esen) megpároljuk.
  4. Miután letakarva otthagyhatjuk a zöldségeket egy serpenyőben, olívaolajon megsütjük a húst. Egyik felüket 3 percig, a másikat csak másfél-két percig, hogy a közepük még szép rózsaszín maradjon. Ha átsütve szeretjük, akkor természetesen tovább kell sütni a szeleteket.
  5. Amikor elkészültek, egy tálban letakarjuk őket, és állni hagyjuk pár percre, a finom levecskét, amit engedtek, visszaöntjük a serpenyőbe, ahol az egész borsszemek maradtak, és összeforraljuk pár perc alatt.
  6. Tálaláskor ezzel a finom szafttal löttyintjük nyakon a húst. A zöldéget apróra vágott pertezselyemmel megszórjuk, friss, koktélparadicsommal díszítjük.
  7. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 539
elküldve: 4
receptkönyvben: 52
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
309 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borjúhússzelet zöldségkörettel, párolt zöldség borjúsülttel, zöldséges borjú

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

329
borjúcomb 60 dkg
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukkini 1 db
csiperkegomba 10 kis db
fehérrépa 1 db
sárgarépa 2 db
vaj 2 dkg
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 4 db
petrezselyem 0 ízlés szerint