Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szénhidrátcsökkentett kenyér

Szénhidrátcsökkentett kenyér
Szénhidrátcsökkentett kenyér
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életmódváltásba kezdtem, de a kenyérről nem tudok lemondani. Szerettem volna egy igazán szénhidrátcsökkentett kenyeret, de nem akartam boltban venni több száz forintért.  Az útifű maghéj remek segítség ebben.

Mivel nincs grammos mérlegem, ezért mindent, amit lehet, evőkanálban mértem, púpozott evőkanálban.

A következő adaghoz magokat is fogok keverni... szezámmag, tökmag, napraforgómag ... kinek mi a kedvence.

Sőt szerintem bundás kenyérnek is remek lehet... Azt nagyon szeretem egy bögre finom teával.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Készíthető belőle kenyér, zsömle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az útifű maghéjat egy kis tálkában beáztatjuk 2 dl vízben kb. 10 percre. Az instant élesztőt egy pici langyos vízbe öntjük, és pár percet várunk.
  2. Minden összetevőt egybeöntünk (a sóra közvetlenül nem öntjük rá a feloldott élesztőt. Előtte a lisztes összetevőkben elkeverjük a sót).
  3. Beleteszünk mindent egy aprító gépbe, és összedolgozzuk őket. A kiborított massza tetejére és alá pici lisztet szórunk (itt sem használunk fehér lisztet), hogy ne ragadjon, és tetszőleges formára "gyúrjuk". Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és ebbe tesszük a tésztát. A sütőt előmelegítjük, és olyan 150-160 fokon sütjük kb. 1 óra 10 percig. Onnan tudjuk, hogy szépen átsült, hogy a tetején ropogósra sült, és az alját, ha megkopogtatjuk, kongó hangja van.
  4. Kivesszük, és rácsra tesszük. Az útifű maghéj miatt meg kell várni, hogy kihűljön, akkor az állaga tömörebb lesz, mint kivételkor a sütőből!
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 259
elküldve: 3
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Linocska

Mióta szakács: 2012.06.26.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

reform kenyér, diétás cipó

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ati2562
ati2562 Thu, 2017-07-06 22:27

Szeretném kérdezni, a hozzávalókat hol lehet beszerezni?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-07-06 02:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.07.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Eniqo
Eniqo Tue, 2016-07-05 20:03

9 e.k lisztből ekkora kenyér? Nincs elírás? :-)

152
útifű maghéj 1 ek
lenmagliszt 4 púpozott ek
diabetikus liszt 4 púpozott ek
tojás 2 db
kókuszzsír 2 ek
instant élesztő 0.5 tasak
2 kávéskanál
víz 3 dl