r
Nosalty Logó

Levendulás cipó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
La fée de cuisine
Levendulás cipó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 525 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2098 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 525 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4788 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    3590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2098 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük -ne legyen túl forró-, és ebbe morzsoljuk az élesztőt egy kevés cukorral. Néhány percre lefedve félretesszük, és hagyjuk az élesztőt felfutni.
  2. A lisztet és a levendulát egy nagy tálba tesszük, jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, majd az élesztős tejet. Kézzel kicsit összevegyítjük, majd a mézet és a vizet is hozzátesszük.
  3. A tésztát elkezdjük dagasztani. Amikor már egy kicsit összeáll, akkor félretesszük kelni 30 percre. A tál tetejét egy tiszta konyharuhával takarjuk le.
  4. Miután lejárt a 30 perces kelési idő, kézzel elkezdjük dagasztani a tésztát. (A kezünket belisztezhetjük a dagasztáshoz.) Amikor már a tészta elválik a kezünktől, 1 órára újra félretesszük kelni (akkor lesz jó, ha a kétszeresére dagad).
  5. Miután megkelt, egy lisztezett deszkára helyezzük, és cipóvá formázzuk. A tetejét kétszer-háromszor bevagdossuk.
  6. Egy kerek jénai tálat kiolajozunk, és ki is lisztezzük. Ebbe tesszük bele a cipót. A sütőt 250 fokra melegítjük elő, viszont amikor a cipót betesszük sülni, visszavesszük a hőfokot 210 fokra. A cipót kb. 35-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 932
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Köztudott rólam, hogy bolondulok a levenduláért. A cipóhoz szárított levendulavirágot használtam. A levendula csak enyhén érezhető a cipóban, így nem kell senkinek sem attól félnie, hogy egy levendulás "szappanba" harap. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek