r
Nosalty Logó

Sertésszűzérmék bacon köntösben lapcsánkán

Mártika és Feri
Sertésszűzérmék bacon köntösben lapcsánkán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)

A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A sütéshez

2124
Kalória
75.9g
Fehérje
181.9g
Szénhidrát
123.4g
Zsír
956.8g
Víz
231.1g
Koleszterin
20.7g
Élelmi rost
16.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)

A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A sütéshez

Összesen 2124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)

A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A sütéshez

Összesen 8491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A mézes mustáros páchoz (marinádhoz)

A mustáros-zöldfűszeres páchoz (marinádhoz)

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A sütéshez

Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2707 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    956.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 2124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.7 g

Zsír

  • Összesen
    493.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    266 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10828.1 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1167 mg
  • Foszfor
    4875 mg
  • Nátrium
    3724 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    727.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

Víz

  • Összesen
    3827.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    99 mg
  • C vitamin:
    739 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    1420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 8491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk, a zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Ezután 2 cm-es szeleteket vágunk belőle, amit kézzel, tenyérrel lazítunk.
  2. A sertésszűzpecsenyéket a kétféle páccal előkészítjük.
  3. Ehhez mézes, mustáros pácot készítünk:
  4. A mustárt, a mézet, az olívaolajat, a hétbors keveréket, a gyömbért és a szerecsendiót összekeverjük. Ezzel a szűzpecsenyéket alaposan bekenjük és lezárt fóliában 6 óra alatt hűtőben érleljük.
  5. A mustáros-zöldfűszeres páchoz az összetevőket összekeverjük, majd a megmaradt szűzpecsenyéket alaposan bekenjük és lezárt fóliában 6 óra alatt hűtőben érleljük.
  6. A pácból a húsokat egy tálcára szedjük.
  7. A húsokat baconbe göngyöljük. A baconcsíkokat fogpiszkálóval rögzítjük.
  8. Teflonsütőt egy evőkanál étolajjal kikenjük, felforrósítjuk, a húsokat rátesszük, és mindkét oldalán hirtelen elősütjük kb. 2-3 perc alatt, ízlés szerint sózzuk.
  9. Ezután az elősütött húsokat étolajjal kikent tepsibe tesszük és előmelegített forró sütőben 180C0-200C0 kb. 20 percig páclével locsolgatva sütjük.
  10. Ha kész, a sülteket ezután a sütőből kivesszük kb 15 percet pihentetjük tálalás előtt, a fogpiszkálókat eltávolítjuk.
  11. Közben lapcsánkát készítünk:
  12. A meghámozott, megmosott burgonyákat lereszeljük (a levét kicsit kinyomkodjuk), hozzáadjuk a tojást és a lisztet, lepényeket kis lapcsánkákat sütünk belőle.
  13. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, szalvétára szedjük.
  14. Tálaláskor alulra kerül a lapcsánka, majd a baconba tekert szép pirosra sült szűzérme.
  15. Capri salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szűzpecsenye elkészítése: szeletben vagy  egyben sütve, rántva, érméknek, roston sütve, aprópecsenyének, töltve. A száraz húsokat, mint pl. a csirkemell, szűzpecsenye, csavarjuk be szalonnával. Mielőtt a pácba tesszük a húst/halat, tegyünk félre egy kicsit a pácból, ezt öntetként vagy grillezés alatt locsoláshoz felhasználhatjuk. DE: megmaradt páclevet (amiben előtte a hús pácolódott), csak locsolásra használhatjuk (de ne a sütés végén), öntetnek soha, mert a belekerült és felszaporodott baktériumok megbetegíthetnek minket!    

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.