Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szegfűszeges kelt virágok

Szegfűszeges kelt virágok
Szegfűszeges kelt virágok
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mamámtól szerzett recept, ő készíti mindig el nekünk. De legutóbb én is megpróbálkoztam vele, és rájöttem, hogy nem is bonyolult sütemény. Különleges íze van, nem az a szokványos hétvégi nasi! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, tejfölt csak annyit rakunk bele, amennyit felvesz.
  2. Kinyújtjuk, és tetszőleges formával kiszaggatjuk.
  3. A formákat kikent tepsire tesszük, megszórhatjuk apróra tört dióval (mogyoróval), és sütőben megsütjük.
  4. Sütés után tehetünk rá porcukrot.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 086
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szegfűszeges, diós kelt virágok szegfűszeggel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2330
finomliszt 100 dkg
mangalica zsír 40 dkg
cukor 30 dkg
tojássárgája 3 db
szegfűszeg 2 dkg
fahéj 1 dkg
szalalkáli 10 g
élesztő 2 dkg
tejföl 1 dl
dió 5 dkg
porcukor 2 ek
vaj 1 ek