Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szegfűgombás toast

Szegfűgombás toast
Szegfűgombás toast
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamámnál töltöttük a hétvégét, a Rába-parton. Kihasználva az időjárás és a természet nyújtotta lehetőségeket, elindultunk  a töltés melletti rétre gombászni. (Oda, ahol gyerekkoromban rengeteg szegfűgombát szedtünk, egy-egy esős nap után.)
Bár a kosárkánk közel sem telt meg, egy finom reggelire valót azért összegyűjtöttünk és csudajó érzéssel falatoztuk a gombás toastokat.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk: szárukat lecsippentjük, szűrőbe téve folyó víz alatt megmossuk és konyhai papírtörlővel leszárítjuk.
  2. A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kicsumázott, ereitől megszabadított, apró darabokra vágott paprikát.
  3. Mikor a paprika kezd megpuhulni, beletesszük a serpenyőbe a gombát. Sózzuk, borsozzuk és a gombák méretétől függően, pár perc alatt megpároljuk.
  4. A legvégén hozzákeverjük az egészen finomra vágott petrezselymet, az egészet igazságosan elosztva négy szelet pirítósra halmozzuk és azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 826
elküldve: 3
receptkönyvben: 339
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

gombás toast, gombás pirítós, szegfűgombás pirítós, gombás pirítóskenyér

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra Wed, 2009-12-30 15:06

úgy is ki lehet próbálni,
de hogy jó-e? nem tudom, hiszen úgy még nem készítettem
azt mondd meg inkább majd Te!:-)

243
szegfűgomba 100 g
vöröshagyma 1 kis db
tv paprika 1 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
1 kk
fehér bors 2 csipet
olívaolaj 4 ek
bagett 4 szelet