r
Nosalty Logó

Ananászos grillázstorta nyultanti konyhájából

nyultanti
Ananászos grillázstorta nyultanti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

826
Kalória
9.5g
Fehérje
110.3g
Szénhidrát
40.7g
Zsír
141.8g
Víz
135g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
79.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 826 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 6607 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 826 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    325.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2708.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    882.7 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2748 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2577 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1990 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1502 micro
Összesen 6607 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt kapcsoljuk be 170 fokra. Szitáljuk le a lisztet, a tojásokat válasszuk szét.
  2. Először a sárgája részt fogjuk felhabosítani, a habverés közben kivilágosodik a színe, ekkor tegyük bele a cukor 1/3-át, és habosítsuk tovább, ameddig el nem olvad a cukor.
  3. Tegyük a fehérje részt egy habüstbe, és kezdjük habbá verni. Amikor már kemény a hab, akkor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a maradék cukrot. A habverést folytassuk addig, amíg el nem olvad a cukor, és kemény, fényes habot nem kapunk.
  4. A sárgája részbe tegyünk egy kevés fehérjét, és jól keverjük el. Amikor megvagyunk ezzel, a sárgája keveréket beleöntjük a fehérjébe, és óvatosan összekeverjük. Vigyázzunk, ne keverjük túl! Ekkor belekeverjük a szitált lisztet. Spatulával óvatosan keverjük össze a masszát.
  5. Tegyük bele kikent, lisztezett tortaformába. A széleit kicsit húzzuk feljebb, mint a közepét, mintha egy pici mélyedés maradna a massza közepén. Erre azért van szükség, mert a közepe jobban megemelkedik a piskótának sütés közben, és így sima felületet kapunk majd.
  6. Süssük 170 fokon 15-20 percig. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.

A krémhez

  1. Az ananászkonzerveket csöpögtessük le. A levét mérjük le, ha nincs 6 dl, egészítsük ki vízzel.
  2. A pudingporokat és a 6 evőkanál cukrot keverjük csomómentesre egy kevés ananászlével, a maradék levet pedig forraljuk fel. Amikor forr, adjuk hozzá a pudingporos keveréket, és főzzük sűrűre.
  3. A margarint keverjük ki a porcukorral. Amikor kihűlt a pudingos krém, összekeverjük a margarinos krémmel.

A grillázshoz

  1. A cukrot tegyük a serpenyőbe a margarinnal és az olajjal. Karamellizálódásig hevítsük, majd adjuk hozzá a vágott diót.
  2. A masszát öntsük vajas deszkára, és lapítsuk szét. Amikor megszilárdult, húsklopfolóval törjük apróra.
  3. A torta összeállításához vágjuk a piskótát kétfelé, töltsük meg az ananászos krémmel, tegyük rá az ananász felét, és szórjuk meg grillázzsal.
  4. A maradék krémmel kenjük meg a tetejét és az oldalát, díszítsük ananásszal, és szórjuk rá a maradék grillázst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Szülinapra készítettem el ezt a tortát. Valami újdonságot szerettem volna készíteni, és a grillázs-ananász párosítást még sosem próbáltam. Sőt, grillázst még sosem készítettem azelőtt, de megérte kísérletezni vele, frenetikus ízkombináció lett az eredmény!

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...