r
Nosalty Logó

Szedres gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Szedres gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 819 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3272 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 200 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 819 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2618.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1578 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1534 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1223 micro
Összesen 3272 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta formát vajjal kikenünk, majd lisztezzük. Ha van szilikonforma, az még jobb.
  2. A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd a formába öntjük, kenőkéssel elkenegetjük simává.
  3. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűlt, elkészítjük a vaníliás pudingot, és készre főzzük, majd a kifordított tortára öntjük.
  5. Megrakjuk frissen szedett, nagy szemű fekete szederrel.
  6. Az előírtnak megfelelően elkészítjük a zselatint, amit gyümölcstortákhoz lehet kapni. Majd a tortára öntjük úgy, hogy betakarja mindenhol a gyümölcsdarabokat.
  7. Erre tejszínhabot verünk fel cukorral, és nyomózsákból szépen kidíszítjük vele tortánkat. Ezután lehűtjük a fogyasztásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3186
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szedres gyümölcstorta
Zsuzsamama56 321 recept

Télen, nyáron üdítő friss vagy fagyasztott szederből, mindegy, akkor is vitaminforrás.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek