Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös gyümölcstorta

Tejfölös gyümölcstorta
Tejfölös gyümölcstorta
105 perc / előkészület: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leginkább nyáron szoktam ezt a tortát elkészíteni. A vékonyka tésztához üdítően hat a friss, könnyed, nem túl édes krém és a gyümölcsök együttese. Egyetlen hátránya, hogy viszonylag sokáig kell sütni, ami ugye nagy melegben nem túl kellemes.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A tortát számos alkalommal elkészítettem gluténmentes változatban is, a képen is épp egy ilyen "példány" látható. Ilyenkor nincs más teendő, mint a finomliszt helyett rizslisztet használni, és odafigyelni, hogy a pudingpor és a sütőpor is gluténmentes legyen. Ritka, hogy ilyen egyszerű legyen egy lisztérzékenyeknek is megfelelő süti elkészítése!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a vajat, a sütőport és a tojást sima tésztává gyúrjuk.
  2. A tészta felét lisztes kézzel, zsírozott kapcsos tortaformába nyomjuk. A peremét szintén kizsírozzuk. A maradék tésztából vékony hengert formálunk, és a forma alsó peremét körben kibéleljük vele. A mutató és középső ujjunkkal kb. 3 cm-re a forma pereméhez felhúzzuk. A tészta alját többször villával megbökjük, a formát hidegre állítjuk. (Ha úgy érezzük, hogy nem tökéletes a tészta, ne aggódjunk, a krém összetartja majd a tortát.)
  3. A konzerv gyümölcsöt egy szitában lecsöpögtetjük, és a levet felfogjuk. Ha friss gyümölcsöt használunk, megtisztítjuk. Mindenképp olyan gyümölcsöt válasszunk, ami a hosszú sütést bírni fogja! (Eddig kipróbáltam ananásszal, barackkal, trópusi gyümölcskonzervvel, mandarinkonzervvel, naranccsal - ezekkel mind működött.)
  4. 375 ml tejet és cukrot felforralunk. A pudingport a maradék tejjel simára keverjük. A felforralt tejhez adjuk, és kevergetve felforraljuk. A tejfölt belekeverjük, és a masszát rögtön a formába öntjük. A felszínét lesimítjuk, és a gyümölcsöt egyenletesen ráhelyezzük. Előmelegített sütőben (villanysütő 175 °C, gázsütő 2. fokozat) 70-75 percig sütjük. A formában hűlni hagyjuk (legjobb egész éjszaka).
  5. ¼ liter gyümölcslevet vagy vizet kimérünk, a zselatinporral simára keverjük. Keverés közben felforraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, aztán egyenletesen a mandarinokra öntjük.
  6. Ha megszilárdult szeletelt mandulaforgáccsal megszórjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 801
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos tejföltorta, gyümölcsös-pudingos tejföltorta, pudingos torta gyümölcsökkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

606
finomliszt 150 g
cukor 75 g
vaj 75 g
sütőpor 1 tk
tojás 1 db
sertészsír 1 ek
trópusi gyümölcskonzerv 34 dkg
tej 0.5 l
cukor 20 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
tejföl 600 g
zselatin 20 g
mandulapehely 4 dkg
gyümölcslé 2.5 dl