r
Nosalty Logó

Szedertorta Csenge konyhájából

Csenge.Mlnr
Szedertorta Csenge konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Szederzselé

Piskóta

Krém

Összeállítás

625
Kalória
13.2g
Fehérje
47.1g
Szénhidrát
43.3g
Zsír
92.5g
Víz
210.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
33.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Szederzselé

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Szederzselé

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 3133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Szederzselé

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    216.6 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    235.5 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    462.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 3133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

Szederzselé

  1. A szedret felfőzzük a cukorral, majd összeturmixoljuk, és átpasszírozzuk egy szitán.
  2. Ezt követően a vízben feloldott zselatint hozzáadjuk a szederpüréhez. A tortaformánkba öntjük, és hagyjuk megszilárdulni a hűtőben.

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját először botmixerrel fehéredésig verjük.
  2. Ezután a szobahőmérsékletű fehérjébe beletesszük a cukrot, és magas fokozaton felverjük félkeményre.(Nem szabad teljesen keményre verni, mert különben később a piskótánk összeesik.)
  3. A fehérjehabba óvatosan beleforgatjuk a sárgáját, majd ha már elkeveredett, hozzáadjuk az átszitált lisztet.
  4. A piskótatésztánkat beletesszük (lehetőleg nem öntve, nehogy összeessen) a tortaformánkba (ugyanolyan méretű, mint amibe a zselét tettük), és ezután mehet is a sütőbe 45 percre. Félidőnél egy fakanállal kitámasztjuk a sütőajtót, hogy a gőz kiáramoljon.

Krém

  1. A habtejszínt habbá verjük.
  2. A többi hozzávalót botmixerrel összekeverjük, kicsit habosítjuk. Majd a tejszínhabot hozzáforgatjuk egy spatulával, míg el nem keverednek.
  3. A krémünket habzsákba töltjük.

Összeállítás

  1. A piskótánkat félbevágjuk. Az alsó piskótára 1/4 krémet rányomjuk, elegyengetjük. Erre jöhet a szederzselé, majd megint 1/4 krém. Ráhelyezzük a másik piskótánkat, és a 3. negyed krémmel befedjük a tortánkat.
  2. A díszítést mindenkinek a saját fantáziájára bízom, melyet a maradék negyed krémmel és pár szem friss szederrel valósíthat meg. Jó sütögetést mindenkinek!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Egy könnyed, elegáns, szezonális torta, amely bármilyen alkalomra megfelelő.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...