r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcs-habos brownietorta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Erdeigyümölcs-habos brownietorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Krém

Összesen 676 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Krém

Összesen 5407 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Krém

Összesen 284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 676 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    346.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 5407 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

Torta

Krém

Elkészítés

Torta

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. A tojásokat jól elkeverjük (pl. kézi habverővel) az édesítővel és az olajjal. Egy külön tálban elvegyítjük a lisztet a kakaóval és a sütőporral. A csokoládét apró, de még érzékelhető darabokra vágjuk.
  3. A lisztes keveréket elkeverjük a tojásos keverékkel, beleforgatjuk a csokidarabokat, majd az egészet egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntjük. Kb. 18-20 percig sütjük.

Krém

  1. A tejszínt jól behűtjük, akár 5-10 percre a mélyhűtőbe is betehetjük.
  2. A gyümölcsöt 7,5 dkg cukorral és két evőkanál vízzel pépesre főzzük.
  3. A keményítőt kevés vízzel összekeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk, és sűrűre főzzük, végül langyosra hűtjük.
  4. A zselatint a használati útmutatónak megfelelően 2 evőkanál vízben feloldjuk, majd a gyümölcsös péphez adjuk. Hozzákeverjük a tejfölt is.
  5. A tejszínből habot verünk, majd óvatosan a gyümölcsös keverékbe forgatjuk.
  6. A krémet a kihűlt, még mindig a tortaformában lévő tésztára kenjük, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Gyümölccsel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1448
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 14.

Receptkategóriák

Erdeigyümölcs-habos brownietorta
nyultanti 100 recept

Ezt a receptet eredetileg mákos alappal szoktam készíteni, de az ünnepelt, akinek most készült, nem szereti a mákot. A családban van még cukorbeteg és lisztérzékeny, így kissé átdolgoztam a receptet, brownies alapot kapott, a búzalisztet rizslisztre cseréltem, a cukrot pedig eritritre.

Hozzávalók

Torta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek