r
Nosalty Logó

Vaníliás-szederkrémes torta diós lappal a közepén

Iluska
Vaníliás szederkrémes torta diós lappal a közepén
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

kakaós lap

diós lap tojásfehérjéből

szederkrém

vaníliakrém

1302
Kalória
17.3g
Fehérje
137.6g
Szénhidrát
75.7g
Zsír
81.7g
Víz
184.1g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
84.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

kakaós lap

diós lap tojásfehérjéből

szederkrém

vaníliakrém

Összesen 1302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

kakaós lap

diós lap tojásfehérjéből

szederkrém

vaníliakrém

Összesen 10402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

kakaós lap

diós lap tojásfehérjéből

szederkrém

vaníliakrém

Összesen 290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 1302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    605.7 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    260 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10788.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    3448 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    3653 mg
  • Nátrium
    3079 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1100.6 g
  • Cukor
    673 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    653.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    445 micro
  • K vitamin:
    434 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    1219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3517 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2920 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1735 micro
Összesen 10402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

kakaós lap

  1. A tojássárgáját a cukorral, zsírral, kakaóval, habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a kakaós masszához szórjuk. Hideg tejet adunk hozzá, annyit, hogy piskóta állagú legyen.
  2. Ebből a mennyiségből két lapot sütünk. Sütőpapírral bélelt kb. 28x21cm es tepsibe öntjük a felét, ezt megsütjük 200c-fokra előmelegített sütőben. Ugyanígy egy másik lapot is sütünk.

diós lap tojásfehérjéből

  1. A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet, a zsemlemorzsát. Sütőpapíros tepsibe öntjük, megszórjuk a darabokra vágott dióval, és 200c-fokon ezt is megsütjük.

szederkrém

  1. A szedret összemixeljük, és átpasszírozzuk a magoktól. A tejből keveset elvéve simára keverjük a keményítővel.
  2. A szederpépet elkeverjük a tejjel, odatesszük főni, folytonos keverés közben hozzáöntjük a keményítős masszát, ezzel besűrítjük.
  3. A porcukrot a margarinnal kikeverjük. Mikor a főzött krém kihűlt, a cukros, margarinos krémmel egybekeverjük simára.

vaníliakrém

  1. Kevés tejjel a lisztet simára keverjük. A többi tejet felfőzzük, és állandó kavarás mellett hozzáöntjük a liszttel elkevert tejet. Kihűtjük!
  2. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük!
  3. Összeállítás: mikor minden lap kész, és a krémek is elkészültek, jöhet az összeállítás!!
  4. Egy tálcára tesszük az egyik kakaós lapot, ezt megkenjük a szedres krémmel(keveset hagyjunk a díszítéshez). Erre tesszük a sütőpapírról lehúzott diós sült lapot. Ezt megkenjük a vaníliás krémmel.
  5. Végül a másik kakaós lapot a tetejére tesszük. Ezt átkenjük vékonyan egy kis szedres krémmel, majd tetszés szerint kidíszítjük. Hűtőbe tesszük összeérni. Jó étvágyat!!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x21

Ez a torta lehet bonyolultnak tűnik, de ha jobban megnézzük, mégsem!!! Annyira finom, gazdag tortát kapunk, és jó súlya lesz, mikor megemeljük. Ez több ezer forintba kerülne ha készíttetnénk, de magunknak is el tudjuk készíteni, ha valakit meg akarunk vele lepni. A díszítés nekem csak úgy jött, de bárhogy lehet cifrázni. Jó étvágyat!!!! :-))) A felvágásról külön kérésre küldök képet, mennyire guszta!!!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek