r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta eperrel Milumano konyhájából

Milumano
Gyümölcstorta eperrel Milumano konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krémhez

Tetejére

578
Kalória
15.9g
Fehérje
107.8g
Szénhidrát
7.8g
Zsír
120.4g
Víz
180g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
53.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Krémhez

Tetejére

Összesen 578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Krémhez

Tetejére

Összesen 2306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Krémhez

Tetejére

Összesen 151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5275.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1644 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    1487 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    431.1 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    481.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 2306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Tojássárgáját a cukorral és a vaníliáscukorral fehéredésig keverjük.Hozzáadjuk a vizet, és tovább keverjük még pár percig.Majd csomómentesre keverjük a sütőporral elkevert liszttel.
  2. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
  3. Kivajazott, kilisztezett gyümölcstorta formában előmelegített sütőben tűpróbáig,kb. 20-25 percig sütjük.

Krémhez

  1. A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük. Annyi különbséggel, hogy a lisztet is hozzáadjuk.
  2. Még langyosan ráöntjük a tortára pudingot, és ízlésesen kirakjuk jó sok eperrel.

Tetejére

  1. A tortazselét kikeverjük 2 ekcukorral és 2,5 dl hideg vízzel. Majd forrás után még pár percig főzzük, végezetül langyosan ráöntjük a tortára.
  2. Kihűtve fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hagyományos gyümölcstorta, ezúttal eperrel. Nagyon szeretjük. Mert nem túl édes, nem túl tömény édesség.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek