Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás zellerkrémleves

Almás zellerkrémleves
Almás zellerkrémleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom leves, ízesíthetjük kevés citromlével is. Tálaljuk kevés vajban aranybarnára pirított bagett szeletekkel, vagy fehér kenyér kockákkal és frissen őrölt borssal megszórva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert meghántjuk, mossuk, kockákra vágjuk. Az almát négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, majd kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk.
  2. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, zellert és almát, közepes hőmérsékleten kb. 5 percig dinszteljük.
  3. Felöntjük a levessel, felfőzzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 30 percig fűzzük. Botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk.
  4. A leveshez adjuk a tejszínt és felfőzzük. Sóval, borssal ízesítjük, és tálaljuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 21 591
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerkrémleves almával, krémleves zellerből, gyümölcsös zellerkrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

298
zeller 500 g
alma 300 g
vöröshagyma 100 g
vaj 25 g
zöldség alaplé 1 l
habtejszín 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint