Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárított paradicsomos spagetti

Szárított paradicsomos spagetti
Szárított paradicsomos spagetti
15 perc / előkészület: 2 perc főzés: 8 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szárított paradicsom (aszalt paradicsom) szerencsére már nálunk is sokfelé kapható száraz vagy olajban eltett variációban. Nagyszerű sós kelt tésztákba sütve, salátákba, sajtok mellé, csirkemellbe tekerve is. Nálunk ez a tésztaétel készül belőle a leggyakrabban.

Gyakran készítek tésztát vacsorára, mert villámgyorsan megvan, és nagyon szeretjük. Ez az egyik kedvenc olasz tésztánk, ami talán a legegyszerűbb is.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Készíthető több paradicsomlével, ha valaki szaftosabban, szószosabban szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró, sós vízbe tegyük fel főni a tésztát (kb. annyi ideig főzzük alacsony lángon, amennyit a csomagoláson javasolnak), kóstolással ellenőrizhetjük.
  2. Amíg a tészta fő, készítsük el a szószt. Ehhez olívaolajon futtassuk meg kicsit a zúzott fokhagymát.
  3. Ha kezd színe lenni, öntsük rá a passzírozott paradicsomlét, tegyük hozzá az apró csíkokra vágott szárított paradicsomot, és fűszerezzük apróra vágott friss bazsalikommal (hagyjunk valamennyit a tálaláshoz). Forraljuk össze 1-2 percig. Mivel az aszalt paradicsom elég sós, nem szükséges sózni.
  4. Ha a tészta megfőtt (fogkemény legyen, vagyis al dente), szűrjük le, és keverjük össze a paradicsomos mártással. Ha úgy érezzük száraz, akkor keverhetünk még hozzá a tészta főzővizéből.
  5. Tálaljuk még forrón megszórva friss bazsalikommal és parmezánnal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 24 572
elküldve: 4
receptkönyvben: 257
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szárított paradicsomos tészta, aszalt paradicsomos tészta, tészta szárított paradicsommal, fokhagymás-bazsalikomos paradicsomos tészta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csereb
Csereb Fri, 2014-10-17 21:53

Nagyon tetszik a recepted. Te hol szereztél szárított paradicsomot?

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Sat, 2014-10-18 09:53

Kedves Csereb!
Legutóbb az Aldiban vettem üveges, olajban lévőt, de CBA-ban is vettem már és nagyobb hipermarketekben is biztosan találsz (Tesco-ban biztos).
Remélem sikerül beszerezned és ízleni fog. :)
Üdv.
Audrey

Csereb
Csereb Mon, 2014-10-20 20:37

Jelentem sikerült szárított paradicsomot kapnom! Nagyon finom lett és borzasztó egyszerű és gyors! Köszönöm a receptet! :)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2014-10-20 20:54

:) örülök, annak meg még inkább, hogy kipróbáltad a receptet és ízlett! Köszönet a visszajelzét!
Audrey

577
spagetti tészta 200 g
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
passzírozott paradicsom 1 dl
szárított paradicsom 60 g
bazsalikom 1 marék
0 ízlés szerint
parmezán sajt 20 g