r
Nosalty Logó

Szárított paradicsomos-kéksajtos penne

Fahéjszörp
Szárított paradicsomos-kéksajtos penne
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1071
Kalória
46.7g
Fehérje
107g
Szénhidrát
50.3g
Zsír
249.6g
Víz
143.6g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    249.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2319 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.9 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10914.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    431 mg
  • Kálcium
    2637 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    3176 mg
  • Nátrium
    4130 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    428 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    998.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1427 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1298 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1293 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1478 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9277 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 4278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    504 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a tésztát feltesszük főni, közben apróra kockázzuk a paradicsomot.Aszárított paradicsomot, az olívabogyókat és a mozzarellát is felaprítjuk, nagyjából fél olívabogyónyi méretűre. Felvagdossuk a surimi rákrudacskákat is.
  2. A bacont kevés olajon, inkább a saját zsírjában teflonos serpenyőben pirosra és ropogósra sütjük, majd félretesszük kihűlni.
  3. Veszünk egy nagyobb edényt, ebbe fogjuk belekeverni a végén a tésztát, szóval legyen elég nagy. Egy darab vajat felolvasztunk benne a szárított paradicsom olajos levével, és ha kell, még egy kis olívaolajjal.
  4. Ebbe beletesszük a (normál) paradicsomot, és pépesre puhítjuk. Közben bazsalikommal és szurokfűvel (oregano)fűszerezzük.
  5. Ha már szétfőtt a paradicsom, mehet bele az olívabogyó, a szárított paradicsom és a kéksajt (óvatosan adagoljuk, nagyon erős és intenzív lehet!). Ha a sajt elolvadt, hagyjuk egy kicsit rottyanni, majd mehet bele a doboz főzőtejszín. Ekkor tovább fűszerezzük a szerecsendióval.
  6. Beletehetjük a rákrudacskákat is, majd megvárjuk, míg felforr a tejszín. Időnként kis vizet adjunk hozzá, hogy a szósz ne legyen túl száraz és sűrű.
  7. Ekkor szórjunk bele kis reszelt trappistát, a lángot elzárva dobjuk bele a mozzarellát, és a tésztával forgassuk össze. Így pont kellemesen félig megolvad a sajt.
  8. A bacon chips-szel a tetején tálaljuk.
  9. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

A munkahelyem melletti étteremben készítenek sokféle olasz tésztát. Ezek adtak ihletet ehhez a recepthez.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...