Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtszószos spagetti

Sajtszószos spagetti
Sajtszószos spagetti
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű étel, csak egy kis vidámságot vittem a tálalásába. :)

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg darált hús
  • 1 cs sajtszósz
  • 1 cs carbonara spagetti szósz
  • 5 dl tejföl
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • 2 ek mustár
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 cs spagetti tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
  2. A vöröshagymát megdinszteljük, majd rátesszük a húst.
  3. Közben a tejfölt, tejszínt, mustárt, kétféle szószt összekeverjük, sózzuk, és borssal ízesítjük.
  4. Ebből egy keveset a húsra teszünk, és összekeverjük.
  5. Egy tepsibe tesszük a tészta és a szósz felét, majd összekeverjük, beborítjuk a tészta másik felével, és ráöntjük a szószt.
  6. TIPP: Tányérra téve lehet vidáman is tálalni, salátával, cukorborsóval és sárgarépával.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 977
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos sajtos tészta, nagyon sajtos spagetti, sajtszószos tészta darált hússal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2012-05-19 20:23

Igazad van Joan, nekem is az jutott eszembe, hogy olcsóbban lehet természetes hozzá valókból szószt készíteni. A nevéből meg nem is gondoltam, hogy még hús is van benne. Csilla, ne haragudj a negatív hozzászólásért!!!!

EperUK
EperUK / EperUK Sat, 2012-05-19 13:47

Szia Csilla,
A darált hús tényleg nem látszik, de attól még ott lehet, talán felületesen keverted össze. Nekem a carbonara és a mustár egyáltalán nem passzol, de ez egyéni vélemény.
A másik pedig, egy igazi spagettit vétek így tálalni, esetleg valami zsúron.....
Bocs ezért a hozzászólásért, csak ez már a sokadik ilyen "díszitgetős" recepted, (itt most ráadásul készítettél is valamit) és ezen az oldalon pedig készítjük ill. várjuk az új ételeket, nem pedig a díszítgetéseket, amik, mint már említettem maximum zsúrokon állják meg a helyüket. (Természetesen itt nem a jól elkészített, sokszor profi étel fotókról beszélek). Tényleg bocs, de, ezt már nem bírtam komment nélkül megállni, ha sértő úgy is moderálja a csapat. További jó SÜTÉS-FŐZÉST kívánok.
Üdv: Saci

Joan
Joan Fri, 2012-05-18 12:24

Ez most komolyan megérte felrakni? Egy olyan receptet, amiben kétféle műanyag zacskós szósz van (ami valószínűleg tele van stabilizátorral, színezékkel, tartósítószerrel, csomósodásgátlóval, aromákkal, ízfokozóval)? Mindkét szószt könnyű elkészíteni, ez a recept így elég kiábrándító. Házilag egy szósz készítése elegendő lenne - és valószínűleg olcsóbb is -, ami egyszerre sajtos, fokhagymás, tejszínes, szalonnás.