Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kéksajtos-gombás makaróni

Kéksajtos-gombás makaróni
Kéksajtos-gombás makaróni
20 perc / előkészület: 11 perc főzés: 7 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Izgalmas ízkombináció. Ízletes, viszonylag gyorsan elkészíthető fogás :).

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A makarónit az olívaolajjal együtt nagy fazéknyi, forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és puhára főzzük. Majd leszűrjük, és hideg vízzel leőblítjük. Ezután félretesszük.
  2. A vajat kisebb serpenyőben felolvasztjuk. Beletesszük a gombát, puhára és aranybarnára pirítjuk, majd megszórjuk borssal. (A sütőt grillfunkcióra állítjuk, és előmelegítjük.)
  3. A tejszínt a makarónihoz keverjük, belemorzsoljuk a kéksajt kb. kétharmadát. Pár percig melegítjük, míg a sajt meg nem olvad, majd megszórjuk borssal.
  4. A sajtos makarónit lapos tűzálló tálba tesszük, a tetejére szórjuk a gombát és a maradék sajtot. A forró grill alá tesszük 2-3 percre, majd tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 446
elküldve: 3
receptkönyvben: 351
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

bartat

Mióta szakács: 2011.06.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hargie
Hargitta / Hargie Thu, 2012-05-24 09:29

Ma megcsináltam és nagyon finom volt! Igazi különlegesség és hamar kész van. Köszönöm a receptet.

996
makaróni 250 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
vaj 50 g
vargánya gomba 100 g
főzőtejszín 200 ml
kéksajt 100 g