r
Nosalty Logó

Szardíniás-paradicsomos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
hami
Szardíniás-paradicsomos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2767 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4801 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    3268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    235 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10372 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14403.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    1951 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    9804 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    863 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1320 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    4628 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    31115 micro
  • Lut-zea
    2901 micro
Összesen 2767 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2496 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel egy edényben vizet forrni. Adjunk hozzá sót, olajat, ebben főzzük ki a tésztát „al dente”.
  2. Míg a tészta kifő, készítsük el a szardíniakrémet. Csepegtessük le a szardíniát, és egy tálban villával nyomkodjuk össze, keverjük hozzá a szobahőmérsékletű margarint, a citromlevet és egy csipetnyi borsot. Ezt a keveréket tegyük be a hűtőbe, míg kifő a tészta.
  3. Vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát. A hámozott paradicsomot vágjuk darabokra, nem kell túl apróra. A levére is szükség lesz. A petrezselymet is aprítsuk fel.
  4. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, dobjuk rá a fokhagymát, kissé dinszteljük meg, ne hagyjuk megbarnulni, öntsük rá a paradicsomot. Néhány keverés után adjuk hozzá a levét és a paradicsomsűrítményt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 7-8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a petrezselymet, ezzel 2-3 percig rotyogtatjuk.
  5. Amikor a tészta kifőtt, egy keverőtálba tesszük. A még meleg tésztára ráöntjük a szardíniamasszát, hogy a vaj kellően ráolvadjon, összekeverjük. Ha elkészült a paradicsomos szósz, ezt is a tésztára öntjük.
  6. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat! :)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10989
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Nosalty cikkei között olvasgatva leltem rá a következőre: "Főzz úgy, mint az isteni Sophia Loren". Elolvastam, és rögtön tudtam, hogy az itt leírt receptet el kell készítenem.:) Izgalmas illatok, színek jutottak róla eszembe. Kissé változtattam a recepten családom ízlésvilága alapján, és így készült el ez a nagyon finom, könnyen-gyorsan megfőzhető finomság. (A leírt mennyiségek szerintem bőségesen elegendőek három főre, akár 4-re is.) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek