r
Nosalty Logó

Szardíniás Cézár saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DrPepe
Szardíniás Cézár saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2354 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 588 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4618 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1170 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 2354 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat a bőrétől megtisztítjuk, a csontok mellett egy hegyes késsel átszúrjuk - így könnyebben átsül a csontok mellett is.
  2. Egy tálba beletesszük, olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a friss rozmaringot, valamint két gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát, majd átforgatjuk.
  3. Serpenyőt hevítünk és lassan megsütjük - akinek szimpatikusabb sütőben is elkészítheti.
  4. Amíg sül a csirke, elkészítjük az öntetet - (én ezt egy aprítógépben csináltam), de lehet akár mozsárban is. A maradék fokhagymát, a doboz szardellát - ízlés szerint lehet kevesebbet is - olívaolajat, citrom levét (itt tartsuk be a 3:1-es arányt), sót, borsot, rozmaringot és parmezánt teszünk hozzá, majd az egészet összedolgozzuk.
  5. Ha megsült a csirke, a csontról eltávolítjuk a húst és összesaraboljuk, kenyeret pirítunk, a salátákkal megágyazunk a csirkének, öntetet teszünk rá, majd a végén ízlés szerint parmezánt szórunk rá.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16112
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet Jamie Oliver-től lestem el, és kisebb-nagyobb változatatásokkal újragondoltam. A cézár saláta általában melle húsából készül, de érdemes combbal kipróbálni, mert sokkal szaftosabb, nem olyan száraz. Az öntet igazán pikáns, kellemesen savanykás, füstös, egyszóval jó :) Érdemes friss fűszernövénnyel dolgozni... megéri.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.