Vitéz szemling

Vitéz szemling

Leírás

A lazacokkal és a pisztrángokkal közeli rokonságban álló, nagyon ízletes húsú hal. Oldalról kissé lapos, testalakja lakóhely, életkor és nem szerint eltérő. Színezete is rendkívül változatos, az élénkpirostól a halvány rószaszínig.

Mikor vegyem

Amikor kapható éppen. ;

hogyan tároljam

Mint minden halat, a szemlinget is mielőbb használjuk fel, addig is hűtőszekrényben tartsuk.

1 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek