r
Nosalty Logó

Szaftos feketeerdő-brownie

Lakos Benedek
Szaftos feketeerdő-brownie
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A cseresznyéhez

A brownie-hoz

801
Kalória
9.6g
Fehérje
93.1g
Szénhidrát
48.2g
Zsír
80.3g
Víz
207.8g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
71.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A cseresznyéhez

A brownie-hoz

Összesen 801 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A cseresznyéhez

A brownie-hoz

Összesen 6397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A cseresznyéhez

A brownie-hoz

Összesen 331 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 801 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    385.7 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4530 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    926 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    912 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    744.9 g
  • Cukor
    571 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    642 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3011 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 6397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

A cseresznyéhez

  1. A cseresznyét egy kis lábasba tesszük a cukorral és a likőrrel, majd közepes lángon addig főzzük, míg a gyümölcs puha lesz és levet ereszt. Félretesszük hűlni, és elkészítjük a sütemény masszáját.

A brownie-hoz

  1. A puha vajat kikeverjük a cukrokkal és vaníliás cukorral, amíg világos színű és habos nem lesz. Ekkor egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mindegyiket alaposan eldolgozva a vajas keverékkel.
  2. A masszához adjuk a lisztet, kakaóport és sót, majd összeforgatjuk, amíg nem marad száraz, lisztes rész a tálban. Beleforgatjuk az aprított csokoládét is.
  3. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és vajjal kikenünk, majd sütőpapírral kibélelünk egy magas falú, közepes tepsit. Ebben elegyengetjük a tésztát, majd a tetejére halmozzuk a cseresznyéket. 30-40 percig sütjük a brownie-t, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A brownie-t felszeleteljük, majd tejszínhabbal, cseresznyékkel és csokoládéforgáccsal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy tepsiben egyesül a fekete erdők aromás cseresznyéje és légies tejszínhabja a brownie gazdag, szaftos tésztájával. Ami pedig ebből a frigyből születik, az kész ámulat, tényleg egyedülálló desszertélmény. Kár lenne kihagyni!

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek