Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos bakonyi húsgombóc

Szaftos bakonyi húsgombóc
Szaftos bakonyi húsgombóc
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bakonyi húsgombóc mindig nagyszerű választás, hiszen gyakorlatilag két isteni étel ötvözéséről van szó: a szaftos húsgombócok, illetve a sűrű gombapörkölt külön-külön is isteni fogások, hát még ha egyesülnek! Mi jó paprikásan szeretjük, ezért most egy ilyen receptet hoztunk nektek. Próbáljátok ki Ti is, nálunk hamar elfogyott! 

hozzávalók / 4 adag

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a gombamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

húsgolyó

  1. Egy nagy tálba tesszük a darált húst, a lisztet, a frissen aprított petrezselymet és a tojást. Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a lereszelt gombát. (Tippünk: a gombák tönkjeit reszeljük le, így a mártásba csak a kalap szép szeletei kerülnek bele.)
  2. Az egészet gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle golyókat. Szükség esetén adjunk hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.

gombamártás

  1. Egy nagy tepsiben olvasszuk meg a vajat, majd pirítsuk üvegesre rajta a felaprított hagymát és a lereszelt fokhagymát.
  2. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és pároljuk pár percig, amíg a gomba kicsit összeesik és levet ereszt. Ekkor vegyük lejjebb a lángot, és szórjuk meg fűszerpaprikával a gombás alapunkat.
  3. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és öntsük fel az alaplével. Helyezzük bele a meggyúrt húsgolyóinkat, majd alacsony lángon, lefedve főzzük 40 percig, félidőben megforgatva a golyókat.
  4. A lisztet keverjük el a tejföllel, majd az egészet adjuk a húsgombócokhoz és keverjük el. Így főzzük még egy pár percet, hogy kicsit besűrűsödjön.
  5. Nokedli mellé nagyon passzol, különösen, ha tálaláskor extra adag petrezselyemmel szórjuk meg.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 76
össznézettség: 5 543
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rubin Paprika

Mióta szakács: 2018.11.30.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bakonyi húsgolyó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

363
darált sertéshús 25 dkg
finomliszt 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
petrezselyem 0.5 csokor
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gomba 10 dkg
vaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
gomba 35 dkg
fűszerpaprika 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
alaplé 3 dl
tejföl 200 g
finomliszt 1 ek