Nosalty Logó

Bakonyi csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Keca
Bakonyi csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 613 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2449 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 613 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.8 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3938.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1393.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 2449 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    139 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, kevés liszttel megszórjuk.
  2. Kevés olajon lepirítjuk a húsokat, majd félretesszük azokat.
  3. A húspirító serpenyőbe beledobjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Szükség esetén pótoljuk az olaj mennyiségét.
  4. Közben felteszünk egy kis edényben vizet forrni. Ha felforrt, beledobjuk a keresztbe metszett paradicsomot egy percre. Kivesszük, lehűtjük, majd lehúzzuk a héját.
  5. Apró darabokra vágjuk a fentiek szerint tisztított paradicsomot és a paprikát, majd a hagymára tesszük. Esetleg kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával.
  6. A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk az alaphoz, enyhén lepirítjuk. Egy csipet cukrot teszünk bele.
  7. Beletesszük az elősütött húsokat az edénybe, kevés vízzel felöntjük. Ha elfőtte a levét, pótoljuk egészen addig, amíg a hús puhára nem párolódik.
  8. Amikor a hús megpuhult, kevés liszttel kikavart tejföllel sűrítjük be, majd összeforraljuk
  9. Galuskával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 121
  • 7 napos nézettség: 878
  • Össznézettség: 505617
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 29.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlok hozzá, pl.: St. Andrea A kutyafáját.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sertéshússal is elkészíthető. A cukor az ellentétes ízek kiemelése miatt kell. Szinte minden ételbe tehetünk!

Hozzászólások

Annamary

Tegnap megcsináltam sertéshúsból. Nem bírtunk betelni vele!!! Köszönet érte!

Keca

Alapból a bakonyi sertésb?l készül, így nem csoda, hogy jól sikerült! Nagyon örülök neki, hogy ízlett! Remélem egy üveg finom, magyar bort is ittatok utána:-) Egészségetekre!

mome

Már többször is megcsináltam a recepted szerint, sertésb?l is. Isteni lett! Köszi a receptet! Ja, és még megbolondítottam baconnel! ;)

Keca

  Örömmel olvasom! :-)

Dezsofiam

Fincsi! ;)

Keca

  :-)

Gyergyák Marcsi

Holnap ez lesz az ebéd :) remélem jól sikerül majd :) köszönöm a receptet :)

Keca

  Jó étvágyat hozzá! Egy kell?en leh?tött, magyar, száraz rosé nem árthat meg mellé!

Andi80_

Szia Hallenback, tegnap elkészítettem ebédre és nagyon finom lett :-) Köszi a receptet, Üdv, Andi

Keca

Szia! Örülök neki! Egészségetekre!

Törölt felhasználó

Ez valami Isteni! Tejszínnel készítettem a tejföl helyett. Köszi a receptet :D

Keca

A kreativitás egy nagyon jó konyhai erény, örömmel hallom, hogy jól sikerült! Egészségedre!

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet nagyon fincsi lett

Keca

Örülök, h ízlett! :) Egy üveg finom, magyar fehér bort legközelebb bontsatok ki mellé:)))

Control

Ez a recept nagyon profi, igazán finom lett a végeredmény, köszi! Várjuk további finomságaidat :)

Keca

Köszönöm, örülök, h ízlett. Remélem sikerült választani egy üveg finom bort is hozzá:)) Remélhet?leg hamarosan újra küldök majd ételeket.

Törölt felhasználó

Már egyszer elkészítettem és akkor is írtam ide Neked. Tegnap újra el?vettem a receptedet és most sem csalódtam. Bátram ajánlom mindenkinek :)

Keca

Örömmel olvasom ismét! :) Remélem a magyar bor sem maradt el, hiszen erre már múltkor is felhívtam a figyelmedet! :-) Nem csak egészséges, de kiemelheti - a helyes választás esetén- az ételek rejtett ízeit, valamint picit "ünnepibbé" tehet egy átlagos estét! Egészségetekre!

Törölt felhasználó

Az egyik kedvencem, ami ebben a receptben teljesen felesleges; a liszt és a cukor, ami pedig hiányzik az a füstölt bacon (az ad neki pikáns ízt).

Keca

Neked felesleges, én anno így készítettem. Liszt: a s?rítés miatt van rá szükség. Cukor: az ellentétes ízeket emeli ki. Füstölt bacon: abból sok íz nem sül ki, max akkor, ha füstölt szalonnát használsz. Utóbbival egyet is értenék. Mert a bacon és a szalonna nem ugyan az... Összességében azt kell mondjam, gyorsan elárultad, h a f?zés miértjéhez és hogyanjához nagyon nem értesz, a konyhában annyira vagy otthon, mint Ringen a felhúzós autó. Minden jogod megvan arra, hogy véleményt alkoss mások ételér?l, de ha te ennyire zseniális vagy, akkor miért nem fejb?l (recept nélkül) vagy saját, itteni recept alapján (vagy nincs?) készíted el? Javaslom kérj tanácsot olyantól, aki tisztában van az alapokkal, és ad egy biztonságos kiindulási pontot a f?zési tudásodhoz.

Henni

Semmi durvát nem írt, az elején megjegyezte, hogy ez az egyik kedvence, de feleslegesnek találja a lisztet és a cukrot, amiben végül is igaza van. Mehet bele, ha az ember úgy szereti, de alapvet?en felesleges. Azt meg véletlenül sem ajánlanám, hogy minden ételbe tehetünk cukrot, mert így is évr?l-évre több millió ember hal meg cukorbetegségben a túl nagy mértékben fogyasztott gyorsan felszívódo szénhidrátok miatt (is). Inkább kerülni kell, semmint mindenbe tenni :)

Bútorné Tari Anita

Ízlések és pofonok!

Kemagi

Nagyon finom, de én még megbolondítottam egy kis petrezselyemmel és tárkonnyal. :)

Keca

A "bolondítás" jó dolog, örülök, hogy ízlett! :)

Törölt felhasználó

nem rég keztem el tanulni fözni es elsöre nagyon jol sikerült köszi a receptet

Keca

Örülök neki, egészségetekre! További sok sikert a f?zéshez! :)

Keca

Örülök, sok sikert Neked! Ne félj az újtól, merj próbálkozni! :)

raczmargit2

Gitka Nagyon szeretjük ezt az ételt. Sertés sz?zérméb?l készítem, mert az pillanatok alatt megpuhul, és karajjal együtt vásárolva elviselhet? az ára is. Nem kell bel?le sok. Éppen olyan hamar megpuhul a sz?zérme, mint a gomba. A henger alakú húsból 1-2 cm-es körszeleteket vágok, attól függ?en, hogy milyen nagyságú hússzeleteket szeretnék az ételbe tenni. A húst a két tenyerem között óvatosan szétnyomom, hogy ne szakadjon el. Megborsozott, enyhén megsózom, lisztben megforgatom és lassú t?zön, egyik oldalát fed? alatt, a másik fed? nélkül egy serpeny?ben készre sütöm. A puha húst kiveszem a serpeny?b?l és félreteszem. Az ott maradt zsiradékon megpirítom a kockára vágott vöröshagymát és a tv paprikát (ha valaki ragaszkodik az er?s ízhez, akkor a zöldpaprikát). Amikor az megpirult, ráteszem a felszeletelt gombát, és a húst is amit megsütöttem, és 10 percig f?zöm, hogy a gomba ne legyen kemény. 5 perc múlva hozzáadok 2-3 db Lukullus paradicsomot frissen, vagy mélyh?tve, amir?l el?tte forró víz alatt lehúzom a héjat (az utólag is kivehet? a kész ételb?l). Akinek nincs, az lecsóval pótolhatja. 10 perc f?zés után az ételt behabarom (1 csapott ev?kanál lisztet, pici hideg vízzel és kevés sóval egy pohárban kikeverem, utána hozzáadom 20%-os tejfölt és csomómentesre keverem, majd hideg vízzel felhígítom és a s?r? ételhez öntöm a híg levet, majd belef?zöm. Ha nem lett csomómentes, akkor nagyobb lyukú fém teasz?r?n el?tte átsz?röm, csak utána öntöm az ételhez, kevergetés mellett. A habarással állítom be, hogy mennyi szaftja legyen az ételnek. Ha kevésre, vagy túl hígra sikerült, akkor készíthetünk hozzá minimális liszttel, só nélkül és arányában több tejföllel és szükséges mennyiség? vízzel, még egy kis habarást. Legközelebb már tudni fogjuk, hogy mennyi kellett bele, ha megfigyeljük. Forró, sós, olajos vízben szarvacska tésztát f?zök hozzá. Én sem fokhagymát, sem er?s paprikát nem teszek ebbe az ételbe . Sokkal kevesebb hússzelettel, sok gombával és b?séges szafttal készítem.

raczmargit2

Gitka Bocsánat! A pirospaprika és egy kevés ?rölt bors kimaradt a hozzászólásomból, amit a megsült Tv paprikás vöröshagymában elkeverek, miel?tt a gombát,... ráteszem.

Keca

Nos, ez így már szinte egy másik recept, de változtatni merni jó dolog, örülök, hogy egyfajta alapot adott receptem:) Boldog f?zést! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek