r
Nosalty Logó

Deák torta mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Deák torta mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1031 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    203.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2925.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.9 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 4118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukor felével, vaníliás cukorral kikeverjük, majd jöhet bele a mandula, a tej, a liszt.
  2. A tojésfehérjét félig felverjük, majd beleborítjuk a cukor másik felét és keményre felverjük.
  3. A sütőt előmelegítjük, 180 fokon 40 percig kéne sütni egy 26 centis formát.
  4. Kivétel után hagyjuk félig kihűlni, majd félbevágjuk.
  5. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd visszíborítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4628
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

A tortát lehet csokibevonattal készíteni. Eredetileg is úgy készült, de én azt elszúrtam, ezért porcukor került rá. Úgysem volt rossz.. Mindenkinek, aki szereti a könnyű, madulás, finom torta-süti átmenetet:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nővérkém 18. szülinapjára valami különlegeset akartam sütni. Mivel elég hazafias szellemet képvisel, gondoltam, legyen valami magyar különlegesség. Mivel a hűtőben épp bőven sorakoztak a tojásfehérjék, ez lett belőle. Nem bántuk meg azt hiszem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk