Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Deák torta mandulával

Deák torta mandulával
Deák torta mandulával
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nővérkém 18. szülinapjára valami különlegeset akartam sütni. Mivel elég hazafias szellemet képvisel, gondoltam, legyen valami magyar különlegesség. Mivel a hűtőben épp bőven sorakoztak a tojásfehérjék, ez lett belőle. Nem bántuk meg azt hiszem. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tortát lehet csokibevonattal készíteni. Eredetileg is úgy készült, de én azt elszúrtam, ezért porcukor került rá.
Úgysem volt rossz.. Mindenkinek, aki szereti a könnyű, madulás, finom torta-süti átmenetet:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukor felével, vaníliás cukorral kikeverjük, majd jöhet bele a mandula, a tej, a liszt.
  2. A tojésfehérjét félig felverjük, majd beleborítjuk a cukor másik felét és keményre felverjük.
  3. A sütőt előmelegítjük, 180 fokon 40 percig kéne sütni egy 26 centis formát.
  4. Kivétel után hagyjuk félig kihűlni, majd félbevágjuk.
  5. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd visszíborítjuk a tetejét.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 113
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dawn

Mióta szakács: 2011.05.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

torta mandulával, mandulás torta baracklekvárral, baracklekváros torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Fri, 2011-06-17 14:43

Nem akarok ünneprontó lenni, biztos finom ez a torta is. Megnéztem az interneten, 2 féle tortát titulálnak Deák-tortának. Most csak legyen elég annyi, hogy: "A Deák-torta kávés-diós, súlyos sütemény, államférfiakhoz és széles derekú dámákhoz illő, tömény, mint a mirhaillat a húsvéti körmenetben… "
"a Deák-torta a búbánatot gyógyítja, krémességével balzsam a szerelmi bajokra, s ha éppen se búbánatunk, se szerelmi bajunk nincs, akkor olyan örömfokozó, hogy a férjurak újra feleségül vennék arájukat, a nejek pedig ismét igent mondanának. Vagy legalábbis kevésbé bánnák már, hogy annak idején igent mondtak."
Évekkel ezelőtt ezzel leptem meg a "bölcs" keresztlányomat, de akkor még nem dokumentáltam fényképpel. Sokat kutattam az eredeti után, mire megtaláltam. Tulajdonképpen a szándék a fontos az íz mellett. Üdv: Éva

1031
tojásfehérje 9 db
vaj 15 dkg
porcukor 20 dkg
mandula 15 dkg
tej 0.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 15 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
porcukor 1 ek