r
Nosalty Logó

Svéd mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
IKEA
Svéd mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A krémhez

A tétszához

Az összeállításhoz

Összesen 591 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A krémhez

A tétszához

Az összeállításhoz

Összesen 4716 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A krémhez

A tétszához

Az összeállításhoz

Összesen 376 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 591 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    352.7 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4550.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    777 mg
  • Foszfor
    1988 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1969 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 4716 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 376 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A krémhez

A tétszához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A krémhez

  1. A tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt egy tálba tesszük, és habverővel elkeverjük.
  2. A tejszínt egy lábosban melegíteni kezdjük, és amikor már jó meleg (de még nem forrt fel), lehúzzuk, és folyamatos keverés mellett, óvatosan hozzácsorgatjuk a tojásos keverékhez. Amikor ezzel megvagyunk, az egészet visszaöntjük a lábosba, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg jó sűrű, puding állagú nem lesz.
  3. Lehúzzuk, folpackkal letakarjuk a tetejét, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  4. Ha a krém kihűlt, akkor egy tálban a szobahőmérsékletű vajat és a mandulakivonatot robotgéppel habosra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a krémet, és robotgéppel csomómentesre keverjük.

A tétszához

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor már kezd habosodni, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük tovább, amíg teljesen kemény nem lesz.
  2. A pirított mandulát ledaráljuk, és három részletben hozzáforgatjuk a tojásfehérjés keverékhez.
  3. A tésztát két részre osztjuk, és kivajazott/kilisztezett (az aljára akár rakhatunk plusz sütőpapírt is, hogy könnyebb legyen kivenni) tortaformába beleöntjük a tészta egyik felét.
  4. 185 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha ez megvan, akkor megismételjük a másik adag tésztával is.

Az összeállításhoz

  1. Az egyik tortalapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik tortalapot, és bevonjuk a maradék krémmel a tortát. A tetejét megszórjuk pirított, szeletelt mandulával, és 1-2 órára hűtőbe tesszük tálalás előtt.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 306
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 28851
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenki nagy kedvence a svéd mandulatorta, és nem is olyan nehéz otthon elkészíteni, mint az elsőre gondolnánk!

Hozzávalók

A krémhez

A tétszához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek