Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd húsgolyó zöldborsmártással

Svéd húsgolyó zöldborsmártással
Svéd húsgolyó zöldborsmártással
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Ikeás" húsgolyó, köttbullar, svéd húsgolyó... Akárhogy is nevezzük, a lényeg, hogy finom és egyszerű.
Ahányan vagyunk, annyiféle módon készítjük. Egy biztos, kétszer ugyanolyat csak az Ikeában lehet enni.:)

hozzávalók / 4 adag

A húsgolyóhoz

A mártáshoz

ajánlat

Készíthetünk mellé gombamártást, barnamártást is. Köretként krumlipüré, krokett, hasábburgonya illik hozzá leginkább.
Ha összedolgozzuk és 1 napig hagyjuk érni az ízeket, sokkal finomabb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon átsütjük, hozzáadjuk a darált húshoz a zúzott fokhagymával, tojással és a fűszerekkel együtt.
  2. A morzsát elkeverjük a tejfölben, egy kicsit állni hagyjuk, majd összedolgozzuk a hússal.
  3. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és serpenyőben kevés olajon gyakran átforgatva jól átsütjük.
  4. A mártáshoz a borsot az olajban átsütjük (vigyázzunk, mert pattoghat), hozzáadjuk a cukrot, felöntjük egy kevés vízzel, majd mustárral, sóval, worchestershire szósszal  ízesítjük. A tejszínt kikeverjük a keményítővel, a mártáshoz öntjük és pár percig jól összeforraljuk.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 43 385
elküldve: 31
receptkönyvben: 1 134
elkészítve: 49/64
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kötbullar zöldbors mártással, svéd húsgolyó tejszínes zöldbors mártással

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andreamasszazs
andreamasszazs Sun, 2014-01-19 17:51

Nagyszerű a recept, nagyon finom lett, fasirtot már nem is csinálok, csak a Te húsgolyódat.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Wed, 2013-12-11 14:18

Tegnap utazott haza egy kedves, Svédországban élő ismerősöm, lányaim gyerekkori barátnője. Egy hétig lakott itt nálam. Ő hozott készen vett, elősütött, eredeti svéd húsgombócot. Hozta hozzá az áfonyalekvárt, a tejszínmártást, és főztünk hozzá burgonyát. Nagyon finom volt. Ezt a receptedet most látom a facebookon, köszönöm, megy a receptkönyvembe! Zsóka néni.

Baba89
Baba89 / Baba89 Tue, 2013-04-02 16:59

Mi is ugyanezt a receptet csináljuk, csak annyi, hogy plusz áfonyalekvárral :) Isteni, imádja az egész család, az utolsó falatig elfogy :) Nézegettem több ilyen receptet, de elborzaszt, hogy valaki "magyarosítja" és pirospaprikát rak a barnamártásba.. :D Ja, és zöldbors híján citromborsot használtunk legutóbb, az is nagyon finom :) Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 16:50

...mikor ehetünk belőle? :) :)

534
darált sertéshús 60 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 dl
zsemlemorzsa 4 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citrombors 0 ízlés szerint
zöldbors 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
nádcukor 1 teáskanál
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
worcestershire-szósz 1 ek
főzőtejszín 2 dl