Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd gombasaláta márti1218 konyhájából

Svéd gombasaláta márti1218 konyhájából
Svéd gombasaláta márti1218 konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szilveszteri malacpecsenye kedvelt kísérője, de én máskor is készítem, akár magában is fogyaszthatjuk friss kenyérrel. Sokak örömére úgy is készítem, hogy megsütök fél kg karajt, ha kihűlt, vékony csíkokra vágom, és ezt keverem a paradicsomszószba a gomba helyett. Ez egy önálló étel, finom hússaláta.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a gombát folyóvíz alatt, ne áztassuk. Szeleteljük fel ne túl vékonyra.
  2. Vágjuk a vöröshagymát apróra, vagy reszeljük le, és az olajban süssük át, majd tegyük hozzá a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk, amíg elfő a gomba leve.
  3. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, ha túl sűrű, egy kevés vízzel hígítsuk, tegyük bele a citrom reszelt héját, a babérlevelet, a fahéjat, cukrot, és pár percig főzzük, majd keverjük hozzá a citrom levét, és ha kihűlt, tegyük a hűtőszekrénybe pár órára. Citromkarikával díszítve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 044
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

paradicsomos gombasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

279
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 1 dl
babérlevél 2 db
bors 1 teáskanál
1 kávéskanál
sűrített paradicsom 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
fahéj 1 késhegynyi
cukor 1 teáskanál