Nosalty Logó

Főtt csirkehús zöldségekkel csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Főtt csirkehús zöldségekkel csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A tetejére

Összesen 667 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A tetejére

Összesen 3332 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A tetejére

Összesen 109 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1741.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    926 micro
Összesen 667 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    196 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8708.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1693 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    4775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4629 micro
Összesen 3332 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tetejére

Elkészítés

A húshoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk egy 2,5-3 literes tűzálló edényt vagy 6 kisebb szintén tűzálló edénykét.
  2. A zöldségeket megpároljuk,hogy puha, jól vágható legyen. Esetleg mikróban 4-5 percig pároljuk.
  3. Egy edénybenközepes tűzön vajat olvasztunk. Kavarjuk bele a lisztet, és pirítsuk folyamatos kevergetés mellet 1 percig. Fokozatosan keverjük hozzá a tejet egy habverővel, hogy elkerüljük a csomósodást, sózzuk. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, amíg a szósz besűrűsödik. Azazbesamelt készítünk. Végül belekeverjük a sajtot, keverjük, míg beleolvad.
  4. Egy nagyobb tepsit kikenünk vajjal (vagy kiolajozzuk). A zöldségek felét beletesszük, erre jön a nagyobb darabokra tépkedett főtt hús fele, majd a sajtos besamel fel. Eztán a zöldségek másik fele, hús, besamel.
  5. Keverjük össze a kenyérmorzsát, füstölt sajtot, citromhéjat és citromlevet egy kisebb edénybe. A keveréket szórjuk egyenletesen a besamel tetejére.
  6. 20 percig süssük, az előmelegített sütőben, míg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10065
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Ajánló

A tetejére szórt kenyérmorzsát keverhetjük parmezánnal is. Lényeg, hogy szárazabb sajt legyen, és hogy szeressük. :) Magában is fogyasztható, de én készítettem mellé fűszeres sült krumplit. Mivel nem túl intenzív ízű az étel, nagyon jól megy hozzá a fokhagymás-rozmaringos ízesítésű sült krumpli. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Németi Olga 105 recept

Mindig marad főtt hús. Vagy ha a főtt hús mellé készítünk valamit, általában az almaszósz vagy paradicsomszósz, netán fokhagymamártás jut eszünkbe készíteni melléje. Külföldi anyukáknak szóló oldalon találtam a receptet, kicsit magyarítottam, és így ez lett belőle.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Mentettem! :-)

Hozzávalók

A húshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek