Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sváb káposztás karaj

Sváb káposztás karaj
Sváb káposztás karaj
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt főztem először, azóta bevonult a család állandó ételei közé. A reszelt krumpli egészen különös zamatot ad az ételnek, besűrűsödik tőle. Már régóta főzögettem, amikor egy Lajos Mari szakácskönyvben is találkoztam vele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megsózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk.
  3. Forró olajon .a húst körben pirosra pirítjuk
  4. Mellédugjuk a hagymát, és együtt még egy kicsit pirítjuk.
  5. Felöntjük a húslevessel.
  6. A káposztát apróra vágjuk, a húshoz adjuk. 1 órán át kis lángon pároljuk.
  7. A fokhagymát áttörjük, hozzáadjuk. Megszórjuk köménnyel, pirospaprikával. Jól összekeverjük, tovább főzzük.
  8. A burgonyát meghámozzuk, finom reszelőn lereszeljük, a káposztához adjuk. Tovább főzzük, legalább 10 percig. Kavarjuk gyakran, mert lesül.
  9. Az uborkát felkarikázzuk, a káposztához adjuk, még 5 percig főzzük.
  10. A húst kivesszük, felszeleteljük, a kápszta tetejére fektetjük.
  11. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük. Tálalásnál a káposzta és a hús tetejére szórjuk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 21 191
elküldve: 9
receptkönyvben: 241
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
177 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás karaj savanyú káposztával, káposztás párolt karaj füstölt szalonnával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csacsmacs
csacsmacs Sat, 2018-01-20 23:15

Kedves Zsuzsa! Szeretném elkészíteni ezt az ételt. A hozzávalókban savanyú káposzta van írva, a leírásban meg "A káposztát apróra vágjuk". Ezt nem egészen értem. A savanyú káposzta már fel van vágva. A másik kérdésem, hogy el lehet-e készíteni fejes káposztával is? Előre is köszi a válaszodat!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2018-01-21 09:19

Szerintem csak savanyú káposztával lehet csinálni, édes fejes káposztával nem. Azért kell a káposztát apróra vágni, mert a nagyüzemi vágásnál hosszúak a szálak. Ha nem akarod vagdosni, hagyd úgy. majd mindenki küzd a tányérjában a felvágásával. Jó főzőcskézést.

mesemasa
mesemasa Mon, 2017-11-06 18:22

Ez egyenesen valami mennyei! Isteni finom lett! Köszönöm! Izgultam picit, mert ugye megoszlottak a vélemények; ám ez egy nagyon nagyon jó recept! Még biztos sokszor el fogom készíteni! :) Még egyszer köszönöm!

tinus76
tinus76 Mon, 2016-11-21 09:25

Ez volt a vasárnapi ebéd. Gondoltam hétfőn is ez a lesz de estére mutatóban sem maradt :)
A krumplitól finom szaftos lett, köszönöm a receptet!

Csiri48
Csiri48 Fri, 2014-01-17 17:47

Azért pazaroltam az időmet mert nem szeretném, hogy más is így járjon.

Csiri48
Csiri48 Fri, 2014-01-17 14:28

Nagy csalódásért!!! Ez borzasztó!!!! Íze a kinézete mint amit már elfogyasztottak! Sok a 4 db burgonya és a 4 db uborka!!Nagyon sajnálom a hozzávalókat!!! Egy ideig biztosan savanyú káposztát nem fogok fogyasztani.---A képet nézve a burgonya nincs beletéve.

sleepypearly
sleepypearly Sun, 2014-01-26 16:16

Ha valamit elrontasz, ne mást okolj. A recept képén is láthattad volna, hogy "a kinézete mint amit már elfogyasztottak"...

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2014-01-26 19:49

Köszönöm. Nem csak én furcsállom Csiri hozzászólását. Fogalmam sincs, miért pazarolta az időt rám.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Fri, 2014-01-17 15:06

Én a múlt héten főztem vendégeknek, el voltak ragadtatva. A krumpli finomra van reszelve, egészen különleges ízhatás. De nem kell megfőzni, ha nem tetszik. Miért pazarlod az idődet ilyen megjegyzések írására?

sleepypearly
sleepypearly Sun, 2014-01-26 16:14

Szerintem valami elképesztően finom. Egyszerűen odáig vagyunk érte!!! Rendszeresen visszatérő étel a vacsoraasztalon. :)

590
sertés rövidkaraj 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
savanyú káposzta 50 dkg
napraforgó olaj 4 ek
alaplé 2 dl
burgonya 4 db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 kk
csemegeuborka 4 db
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint