Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Agglegény kedvence

Agglegény kedvence
Agglegény kedvence
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első gyermekem megszületése után az anyósomtól kaptam ezt a gyorsan elkészíthető receptet, mondván, ezt még pici baba mellett is össze lehet ütni!


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, őrölt borssal megszórjuk.
  2. A tepsit vagy jénai tálat olajozzuk, egymás mellé rakjuk a hússzeleteket.
  3. Az almát vékony gerezdekre szeljük, és a húsra rétegezzük. Megszórjuk fahéjjal, és vajdarabkákat szórunk rá. Ízlés szerint befedjük hagymakarikákkal.
  4. Alufóliával lefedve 30 percig sütjük, majd a fóliát levesszük róla, rövid ideig készre sütjük.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 58 945
elküldve: 9
receptkönyvben: 371
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült pikáns sertéshús, sertéskaraj fahéjas almával sütve

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baaaaby
baaaaby Fri, 2016-02-26 15:31

kedves Anita! minap a párom ezzel az "egyszerű, de nagyszerű" vacsorával lepett meg! :) nagyon ízlett! köszönjük!

Sancho
Sancho Wed, 2012-11-14 15:02

Az almás húsokat mindig szerettem. Ez is finom lehet!

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd Wed, 2011-10-19 12:32

Ma elkészítettem ebédre, és amilyen egyszerű, olyan finom! Holnapra nem is maradt! Köszi a receptet az egész család nevében!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2011-08-10 15:39

Kedves Anci!
Örülök, hogy tetszik! Nagy előnye, hogy tényleg gyors kaja, nem kell vele sokat vesződni :-)!
Üdv:
Anita

414
sertés rövidkaraj 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
alma 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
margarin 1 ek