Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajpuha mangalica karaj vörösborban hagymával

Vajpuha mangalica karaj vörösborban hagymával
Vajpuha mangalica karaj vörösborban hagymával
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen sima sertéshúsból is elkészíthető, majdnem ugyanolyan finom lesz. Nagyon egyszerű és finom étel, ráadásul az elkészítése során nem kell végig fölötte állni. Gyors és remek ebéd, hidegen (egy szelet kenyérrel) pedig a klasszikus, békebeli sült hús ízét idézi.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szelet húsokat (klopfolás nélkül) sóval, borssal ízesítjük.
  2. Kevés zsiradékkal a serpenyőbe tesszük őket, és nem túl nagy lángon kérget pirítunk nekik.
  3. A vöröshagymát (lilahagymát is választhatunk) félkarikákra vágjuk, majd rászórjuk a húsokra.
  4. Ezután nyakon öntjük annyi vörösborral, hogy szépen tudjanak főni benne a húsok (épphogy nem lepi el). Fedő alatt majdnem teljesen készre főzzük őket.
  5. Amikor már teljesen puhák a húsok, levesszük a fedőt, és kevés sóval, borssal megízesítjük a szaftot is. Ha elfőtt a felesleges vörösbor, tálalhatunk is.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 205
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Alízke

Mióta szakács: 2014.08.08.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros mangalica karaj, vörösboros sertéskaraj, hagymás mangalica karaj

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

470
mangalica hús 0.5 kg
száraz vörösbor 3 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
mangalica zsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint