r
Nosalty Logó

Vörösboros karaj borsómártással

NS
Vörösboros karaj borsómártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

429
Kalória
36.8g
Fehérje
12.9g
Szénhidrát
18.1g
Zsír
329.4g
Víz
115.4g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3933.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1647.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 2142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A húst kb. 2 centis szeletekre vágjuk fel. Sózzuk, borsozzuk mindkét felét. A hagymákat csíkozzuk fel.
  2. Egy lábos aljára először teszünk a hagymából, majd annyi szelet húst, amennyi ellepi a hagymát, és így rétegezzük, amíg el nem fogynak.
  3. Ráöntjük a bort és a vizet, lefedjük és addig főzzük, hogy a hús omlós legyen.
  4. Közben elkészítjük a borsómártást: a vajon megpároljuk a zöldborsót kevés sóval, borssal. Ha kész elkeverjük a liszttel, felöntjük az alaplével, jól elkeverjük, majd leturmixoljuk. Ráöntjük a tejszínt, és forralunk rajta egyet.
  5. A húst a borsómártással tálaljuk (én nokedlit adtam hozzá, de lehet rizst is vagy tésztát).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 90 p

Anyósomnál ettem ilyet, nagyon ízlett, el is kértem a receptjét, és azóta már többször elkészítettem. Annak ajánlom, aki szereti a vörösbort, mert eléggé kiérezni belőle, de így finom. És nem mellesleg amíg készül, elkortyolhatjuk a megmaradt bort az üvegből... :)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...