Nosalty Logó

Sütőzacskóban sült fokhagymás csirkecomb burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sütőzacskóban sült fokhagymás csirkecomb burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkecomb

Burgonya

Kovászos uborka

Összesen 601 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkecomb

Burgonya

Kovászos uborka

Összesen 2414 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkecomb

Burgonya

Kovászos uborka

Összesen 61 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 601 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4712.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2601.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    484 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1453 micro
Összesen 2414 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Csirkecomb

Burgonya

Kovászos uborka

Elkészítés

Csirkecomb

  1. A csirkecombot a fűszersóval befűszerezzük, a bőre alatt is!
  2. A fokhagymát megpucoljuk, felvágjuk, majd a combok bőre alá elszórjuk.
  3. Ezután húsunk mehet a sütőzacskóba.

Burgonya

  1. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerint felvágjuk.
  2. A combok mellé betesszük a zacskóba, enyhén meghintjük a csirke fűszersóval.
  3. A hagymát megpucoljuk, durva darabokra vágjuk, az almát szintén megtisztítjuk, kimagozzuk, apróbb darabokra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, felaprítjuk, és mehetnek a húsos krumplihoz.
  4. Ezután lezárjuk a zacskót, kiszurkáljuk itt-ott villa segítségével, tepsibe helyezzük, és ZSIRADÉK NÉLKÜL finom, omlósra sütjük.
  5. Kb. fél óra elteltével, mikor látjuk, hogy megpárolódott, óvatosan kivágjuk a zacskót, és a tartalmát a tepsibe öntjük, pár percig még visszatesszük ételünket pirulni, majd ha kész, tálaljuk.

Kovászos uborka

  1. A befőttes üveg aljára kettévágott zsemlét helyezünk, rá a kapor felét, borsot ízlés szerint, majd a megmosott félig kettévágott uborkánkat a vágással lefelé belehelyezzük.
  2. A tetejére jöhet a kapor másik fele, a zsemle, majd felöntjük annyi meleg (nem forrásban lévő) sós vízzel (annyi só kell bele, hogy mikor megkóstoljuk, jól lehessen érezni) amennyi el nem lepi.
  3. Kistányérral, kupakkal lefedjük, majd kitesszük olyan helyre, ahol éri a Nap. (Ablak, udvar.)
  4. Időtől is függ, de általában 3-4 napig forrni hagyjuk. A kész uborkát leszűrjük, és a levével együtt lehűtjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 52312
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretek saját magam kísérletezni az ízekkel. Sikeresen összehoztam a klasszikus ízt egy kicsi újjal. :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Csirkecomb

Burgonya

Kovászos uborka

Címlapról ajánljuk

További cikkek