r
Nosalty Logó

Sütőtökös penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Guxj
Sütőtökös penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2491 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    17945 micro
  • β-crypt
    14584 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4035.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1258 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    735 mg
  • Foszfor
    1470 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7038 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1338 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    10508 micro
  • β-karotin
    53836 micro
  • β-crypt
    43751 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 2491 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    474 micro
  • β-karotin
    2431 micro
  • β-crypt
    1975 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt félbevágjuk, és a felét addig sütjük, míg krémes, kikanalazható lesz a húsa. A tök másik felét feldaraboljuk, és lobogó vízben puhára főzzük. A vízbe dobunk egy nagy zsályalevelet is. Közben a tésztát is kifőzzük.
  2. Ha megfőtt a tök, félreteszünk egy nagy maréknyit, a többit késes aprítóba dobjuk, vagy villával összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, és a felaprított zsályát is beleforgatjuk.
  3. A megsült tök belsejét kikanalazzuk, hozzáadjuk a másik tökös masszához, felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
  4. A félretett tököket falatnyi kockára vágjuk, hozzáöntjük a szószhoz, még egy percig forraljuk, majd összekeverjük a tésztával, és még egy kevés aprított zsályát frissen beleforgatunk. Forrón tálaljuk, pesztót kanalazunk rá, esetleg pirított tökmaggal is megszórhatjuk. Könnyű és finom étel. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2359
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 31.

Ajánló

Vörösbor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, frissítő, húsmentes sütőtökös penne. A tökmagpesztó receptjét is megtalálod a feltöltéseim között!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.