Nosalty Logó

Sütőtökös-almás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Sütőtökös-almás lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

A töltelékhez

Összesen 941 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

A töltelékhez

Összesen 5639 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

A töltelékhez

Összesen 242 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    351 micro
  • β-karotin
    2064 micro
  • β-crypt
    1484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 941 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    267.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    762.5 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    2104 micro
  • β-karotin
    12382 micro
  • β-crypt
    8901 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 5639 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    382 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tölteléket készítjük el: a sütőtököt meghámozzuk, majd aprítógéppel "lereszeljük" (lehet ezt is nagylyukú reszelőn, de az kemény munka). Az almát szintén meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az almát és a tököt lábasban megpároljuk, kb. addig, míg a leve nagyját elveszti. Mikor elkészült, beletesszük a mézet, reszelt narancshéjat, narancslét és a fahéjat. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tepsit kikenjük, lisztezzük.
  4. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd elosztjuk 40-60 % arányban (kb. 1 kg lett a tészta, így 60-ill. 40 dkg-os darabokra osztottam).
  5. A nagyobbik tésztadarabot kinyújtjuk úgy, hogy a tepsi oldalára is fel tudjuk tapasztani. Berakjuk a tepsibe, majd megkenjük a lekvárral, megszórjuk grízzel, erre jött a tökös-almás töltelék.
  6. Kinyújtjuk a maradék tésztát, és a töltelékre tesszük. Megkenjük a tetejét a felvert tojással, megszurkáljuk és villával cifrázzuk a tetejét.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27×33
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 42542
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Németi Olga 105 recept

Igazi "patchwork" recept. A tészta innen, a nosalty-ról, Ági almás lepény receptjéből, a töltelék Limara sütőtökös-almás rácsos linzeréből. Persze mindkét receptből úgy alakítottam ki egyet, hogy saját ízlésünkre formáltam. Igazi őszi sütemény! Babák is ehetik, de ekkor a mézet (mivel 1 éves korig nem szabad adni) fruktózzal, vagy barna cukorral helyettesítsük.

Hozzászólások

Becsei Ágnes

Szia! Örülök, hogy ennyire bevált az almás lepényem! :) Gratula a receptedhez! További jó sütögetést! Üdv: Ági

Németi Olga

SZia Ági! Igen, bevált, az a tészta nagyon tuti! Ugye túró is lehet a tölteléke, nemcsak gyümölcs féle? Üdv. Olga

Becsei Ágnes

Szia! Igen, a receptjeim között megtalálod a túrós lepényemet is! :) Üdv: Ági

nicy

Megsutottem,es nagyon finom lett! Meg masnap is isteni volt,es puha! Koszi a receptet!

Varente

Nagyon finom a tészta és a töltelék is :) Egy picit lehet csak érezni benne a süt?tököt. (Igaz, én kb. 50 g-mal többet tettem süt?tökb?l - akkora darabom volt.) Mivel zsírom nem volt, ahelyett is margarint használtam. Köszi a receptet, azt hiszem, süt?tök-szezonban máskor is vendég lesz :) Ili

divica

Itt csupa jó véleményt látok. Ahhoz, hogy összeálljon a tészta, jócskán kellett hozzá tejföl is. Azon kívül a fotón látható porhanyós, omlós tészta általában süt?porral szokott ilyen állagú lenni. Ugyhogy én tettem bele, most sül, biztos finom lesz ezekkel a változtatásokkal. Üdv. divica

Németi Olga

Ez egy zsíros, omlós tészta. Tejföl vagy egyéb folyadék nélkül is összeáll. A süt?por nem rontja el :) Üdv. Olgi

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.