r
Nosalty Logó

Sütőtökleves marokkói módra

Ceglédi Manka
Sütőtökleves marokkói módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

251
Kalória
10.9g
Fehérje
44.2g
Szénhidrát
5.1g
Zsír
545.6g
Víz
-
Koleszterin
11.8g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    545.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    426 micro
  • β-karotin
    2861 micro
  • β-crypt
    1458 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2766.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    2182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    623 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1704 micro
  • β-karotin
    11442 micro
  • β-crypt
    5831 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 1003 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    306 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 39 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat az olajon csipet sóval - nagyjából 5 perc alatt - üvegesre pároljuk. Mozsárban összetörjük a koriandermagot és a római köményt, és a hagymára öntjük, rádobjuk a fahéjrudat, rászórjuk a sáfrányos szeklicét, és kb. 2 percig kevergetve pirítjuk az egészet, mikor a fűszerek illataromája tobzódni kezd. Meghintjük a chilipehellyel, és felöntjük egy liter vízzel vagy zöldségalaplével.
  2. Felkockázzuk a paradicsomokat (nekem most koktél volt itthon), és levükkel együtt a levesbe tesszük. Megy utána a sütőtök és burgonya is. Forrástól számítva 30 percig főzzük.
  3. Leöblítjük a csicseriborsót, és a kelkáposztaleveleket falatnyi darabokra vágjuk/tépkedjük. Együtt rakjuk a levesbe őket, mikor már megpárolódtak a zöldségek. Még 5 percig főzzük a levest, ezalatt átmelegszik a csicseriborsó és megpuhul a káposzta.
  4. Tálaláskor durvára vágott petrezselyemlevéllel szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p

Az eredeti receptet egy fűszerforgalmazó weboldalon találtam, abban sáfrányt és korianderlevelet írnak hozzávalóként. Maradékmentésre is kiváló, ízgazdag, laktató leves.

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...