Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökkrémleves enyhén csípősen

Sütőtökkrémleves enyhén csípősen
Sütőtökkrémleves enyhén csípősen
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak Halloweenra, hanem Karácsonyra is tökéletes előétel az enyhén csípős sütőtök krémleves, mely felmelegít a hideg téli napokon. Ha a receptből kihagyod a krémsajtot, akkor nagyon egészséges, diétás ételt kaphatsz!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk, és felkockázzuk egy edénybe, majd annyi vizet engedünk rá, hogy még ne lepje el teljesen a víz.
  2. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, adjuk hozzá a tyúkhúsleves kockát, majd főzzük kb. 20 percig, amíg kissé pépes állaga lesz a levesünknek.
  3. Miközben várunk a levesre, a tökmagot megpörköljük sütőben, 200 °C-on, 10-15 percig.
  4. Botmixerrel pépesítjük a krémlevesünket, hozzáadjuk a szerecsendiót és a chilit, majd a krémsajtot, összedolgozzuk 1-2 percig, és már kész is!
  5. Pörkölt tökmaggal, reszelt parmezánnal díszítjük.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 313
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Timi Poppins

Mióta szakács: 2013.08.21.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
receptverseny: Danubius Hotels
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémsajtos sütőtökkrémleves, sajtos sütőtökkrémleves, csípős sütőtökkrémleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

401
sütőtök 2 kg
víz 8 dl
2 teáskanál
bors 1 késhegynyi
leveskocka 1 db
tökmag 50 g
szerecsendió 1 késhegynyi
chilipehely 1 kávéskanál
krémsajt 10 dkg
parmezán sajt 50 g