r
Nosalty Logó

Keleties tökleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Keleties tökleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a leveshez

a "levesgyöngyhöz"

Összesen 314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a leveshez

a "levesgyöngyhöz"

Összesen 1244 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a leveshez

a "levesgyöngyhöz"

Összesen 69 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    788 micro
  • β-karotin
    4004 micro
  • β-crypt
    3280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4470 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    3268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3153 micro
  • β-karotin
    16017 micro
  • β-crypt
    13120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1244 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    716 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

a leveshez

a "levesgyöngyhöz"

Elkészítés

a leveshez

  1. A felhevített olajon dinszteljük meg a kockára vágott hagymát. Keverjük hozzá a curry pasztát, és süssük pár percig.
  2. Adjuk hozzá a megpucolt, kockára vágott tököt, öntsük fel a levessel meg a kókusztejjel. Forraljuk fel, majd kis lángon addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul.
  3. Botmixerrel pürésítjük, keverjük hozzá a lime levet.

a "levesgyöngyhöz"

  1. A csicseriborsót jól csepegtessük le, hagyjuk egy papírtörlőn száradni.
  2. A felhevített olajon pirítsuk pár percig, a cayenne borssal meg sóval meghintve.
  3. Szedjük ki egy kis tálkába, és keverjük össze a pirospaprikával.
  4. Tálaláskor ízlés szerint rakjunk a tányérokba a csípős csicseriből.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3445
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy szép nagy sonkatököm a kamrában, és két különböző levest főztem belőle. Ebben a változatban az én kedvenc íz párosításom található meg, édes-savanyú-csípős.  Láttam több levesnél, hogy levesgyönggyel van tálalva, na nálunk az nem kapható. Erre kitaláltam, hogy helyettesítem csicserivel, mert hasonlít rá, viszont ezt úgy fűszerezhetem, ahogy nekem tetszik.

Hozzávalók

a leveshez

a "levesgyöngyhöz"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...