Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült vaníliás fánk

Sütőben sült vaníliás fánk
Sütőben sült vaníliás fánk
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megtaláltam a fánk sütő formákat, de a recepteket már nem tudom, hova tettem, így elkezdtem keresgélni az interneten amerikai fánkok után. Az egyik angol oldalon találtam meg ezt a receptet, és annyira megtetszett, hogy másnap el is készítettem. Cukormentes verzióban is csináltam egy adagot (cukor helyett glukonont és xilitet használtam). Igen nagy sikere lett, egy darab se maradt :D

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók

  • 2 bögre finomliszt (a bögrék az angol mértékegység szerinti "cup"-ot jelölik)
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál (az eredeti recept szerint tengeri só kell, én sima asztali sót használtam)
  • 180 ml író (én sima tejet használtam, de lehet kefirrel is, illetve 3/4 bögre tej és 3/4 evőkanál ecet keveréke)
  • 2 db tojás
  • 2 ek vaj (olvasztott)
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Fehér máz

Fahéjas "kabát"

  • 10 dkg vaj (olvasztott)
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál fahéj (ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók

  1. Előmelegítjük a sütőt ~200°C-ra, és kivajazzuk a sütőformát (muffin sütőforma is megteszi).
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrokat, a sütőport és a sót. Keverjük hozzá a tejet, a tojásokat, a vanília aromát és a vajat. Ezeket simára keverjük.
  3. A fánk formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, és 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt kivesszük őket a formából.

Fehér máz

  1. Keverjük össze a porcukrot, a tejet és a vanília aromát egy kis tálban.
  2. Mártogassuk meg a fánkok tetejét a cukormázban és hagyjuk lecsurogni, majd megszilárdulni egy tálcán.

Fahéjas "kabát"

  1. Megolvasztjuk a vajat (a 10 dkg csak közelítő érték, annyi vajat érdemes megolvasztani, amennyi a fánkokra elég).
  2. Összekeverjük a cukrot a fahéjjal (itt is ugyanaz a helyzet, mint a vajnál, tetszés szerint lehet a cukor és a fahéj mennyiséget variálni).
  3. A fánkok tetejét először a vajba mártjuk, majd meghempergetjük a fahéjas cukorban.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 107
elküldve: 5
receptkönyvben: 138
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

anoriann

Mióta szakács: 2014.05.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

donut, vaníliás fánk, amerikai fánk, sütőben sült fánk fahéjba forgatva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PEGS
PEGS Tue, 2015-02-24 15:51

Végre egy zsír/olaj nélkül süthető fánk :) Köszönöm

847
finomliszt 2 bögre
cukor 1 bögre
barna cukor 1 bögre
sütőpor 2 teáskanál
1 teáskanál
író 180 ml
tojás 2 db
vaj 2 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
porcukor 1 bögre
tej 2 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
fahéj 1 teáskanál