r
Nosalty Logó

Sütőben sült vaníliás fánk

anoriann
Sütőben sült vaníliás fánk
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 2 bögre finomliszt (a bögrék az angol mértékegység szerinti "cup"-ot jelölik)
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál (az eredeti recept szerint tengeri só kell, én sima asztali sót használtam)
  • 180 ml író (én sima tejet használtam, de lehet kefirrel is, illetve 3/4 bögre tej és 3/4 evőkanál ecet keveréke)
  • 2 ek vaj (olvasztott)
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Fehér máz

Fahéjas "kabát"

847
Kalória
8.5g
Fehérje
162.4g
Szénhidrát
19.7g
Zsír
49.3g
Víz
107.1g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
124g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók

Fehér máz

Fahéjas "kabát"

Összesen 847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók

Fehér máz

Fahéjas "kabát"

Összesen 5079 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók

Fehér máz

Fahéjas "kabát"

Összesen 341 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.4 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4381 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    2829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    974.6 g
  • Cukor
    744 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    295.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 5079 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

Hozzávalók

  1. Előmelegítjük a sütőt ~200°C-ra, és kivajazzuk a sütőformát (muffin sütőforma is megteszi).
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrokat, a sütőport és a sót. Keverjük hozzá a tejet, a tojásokat, a vanília aromát és a vajat. Ezeket simára keverjük.
  3. A fánk formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, és 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt kivesszük őket a formából.

Fehér máz

  1. Keverjük össze a porcukrot, a tejet és a vanília aromát egy kis tálban.
  2. Mártogassuk meg a fánkok tetejét a cukormázban és hagyjuk lecsurogni, majd megszilárdulni egy tálcán.

Fahéjas "kabát"

  1. Megolvasztjuk a vajat (a 10 dkg csak közelítő érték, annyi vajat érdemes megolvasztani, amennyi a fánkokra elég).
  2. Összekeverjük a cukrot a fahéjjal (itt is ugyanaz a helyzet, mint a vajnál, tetszés szerint lehet a cukor és a fahéj mennyiséget variálni).
  3. A fánkok tetejét először a vajba mártjuk, majd meghempergetjük a fahéjas cukorban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Megtaláltam a fánk sütő formákat, de a recepteket már nem tudom, hova tettem, így elkezdtem keresgélni az interneten amerikai fánkok után. Az egyik angol oldalon találtam meg ezt a receptet, és annyira megtetszett, hogy másnap el is készítettem. Cukormentes verzióban is csináltam egy adagot (cukor helyett glukonont és xilitet használtam). Igen nagy sikere lett, egy darab se maradt :D

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...