r
Nosalty Logó

Román hófehérke

palice
Román hófehérke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1157
Kalória
12.8g
Fehérje
117.4g
Szénhidrát
71g
Zsír
31.2g
Víz
222.4g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
60.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    283.8 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1665.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    469.5 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 4625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lapok hozzávalóit összekeverjük, gyúrjuk, ameddig egy könnyen nyújtható tésztat kapunk.
  2. 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján egyenként megsütjük. Kb. 5-8 perc alatt megsülnek (a sütőtől is függ). Nem szabad megbarnulniuk!
  3. A krém készítéséhez felfőzünk 300 ml tejet, a maradék 100 ml-be belekavarjuk a lisztet és a keményítőt. Amikor felfőtt a tej, belekeverjük a lisztes tejet is, és addig főzzük, ameddig pudingszerű lesz. Levesszük a tűzről, és időnként megkavargatva teljesen kihűtjük.
  4. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Kanalanként adagolva összevegyítjük a két masszát.
  5. Megtöltjük (kenjük) a lapokat, mind a hármat! Tehát 3 lap 3 réteg krém. Hűtőbe tesszük kb.1-2 órára, ameddig a krém megkeményedik, majd kivesszük, kettőbe vágjuk, és egymásra tesszük a 2 darabot. Tehát egy 6 lapos sütink lesz.
  6. Most következik a legnehezebb rész.:) 3 azaz három napig pihentetjük a kamrában, vagy ha nincs kamránk, vagy túl meleg van, akkor a hűtőben. A lapok megpuhulnak, és a süti valósággal elolvad a szánkban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x36

Egy román hölgytől van ez a nagyon finom, de ugyanakkor nagyon türelempróbáló süti.:)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...