Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütés nélküli datolyás-kesudiós granola bar

Sütés nélküli datolyás-kesudiós granola bar
Sütés nélküli datolyás-kesudiós granola bar
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A finomság mellé jól eshet egy gyümölcsös, növényi alapú ital, mint például egy 2,5 dl-es AdeZ Káprázatos Kókusz gyümölcsökkel, amely természetes módon laktózmentes és B – vitaminokat is tartalmaz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis lábasban összeforraljuk a mogyoróvajat, a mézet és a vajat – ez lesz a kötőanyagunk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a vanília-kivonatot, a sót, a fahéjat és a gyömbért. Ha van időnk és kedvünk, egy száraz serpenyőben lepiríthatjuk a zabpelyhet is.
  2. A kesudiót egy zárható zacskókba tesszük, és sodrófával durvára törjük. A datolyát kimagozzuk és felaprítjuk. Mindkettőt a mézes masszához keverjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, és alaposan elkeverjük – ez jó kis alkaredzés!
  3. Ha ráérünk, ezen a ponton hagyhatjuk hűlni egy negyed órát, ha nincs, akkor rögtön hozzákeverjük a feldarabolt csokoládét – kicsit ugyan megolvad így a csoki, de ízre ugyanolyan lesz.
  4. Egy 20x30-as tepsit sütőpapírral kibélelünk. Belelapátoljuk a granolamasszánkat, és amennyire tudjuk, szétegyengetjük. Ügyes trükk, ha egy másik sütőpapírt a tetejére rakunk, és valami kisebb, négyzetes alapú tepsivel/vágódeszkával vagy spatulával „kivasaljuk”.
  5. A tetejét tetszés szerint díszítjük fekete szezámmal, mogyoróval, kókusszal, aszalt gyümölcsökkel, amiket kicsit belenyomkodunk a már lelapogatott tésztába. Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen, majd felszeleteljük.
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 230
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: Anyák napja, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

granola szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1026
mogyoróvaj 175 g
méz 175 g
vaj 50 g
vanília kivonat 1 tk
1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
gyömbérpor 0 ízlés szerint
zabpehely 250 g
kesudió 50 g
datolya 70 g
étcsokoládé 40 g
szezámmag 2 ek
kókuszreszelék 2 ek
földimogyoró 5 dkg
aszalt gyümölcsök 5 dkg