r
Nosalty Logó

Müzlikeksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Müzlikeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 965 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 2895 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 511 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 965 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3698.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    1701 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 2895 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 511 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk.
  2. A dióbelet és a mogyorót egy zacskóban húsklopfoló segítségével összetörjük.
  3. A margarint felolvasztjuk.
  4. A hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük.
  5. A sütőpapírral bélelt tepsire egy közepes méretű pogácsaszaggatót helyezünk, és egy kanál segítségével két kanálnyi kekszet merünk bele, jól megnyomkodjuk, hogy a levegő kimenjen, majd a formát lehúzzuk.
  6. A maradék masszából ugyanígy formáljuk meg a többi kekszet is. Meg fognak nőni, ezért távolabb tegyük a kekszeket egymástól a tepsiben.
  7. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x39
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 45389
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Müzlikeksz
Andi80_ 380 recept

Ez egy finom kis ropogtatnivaló. A receptet egy női magazinban találtam. Nekem kb. 9 db keksz lett, bár nagyobb méretű szaggatót használtam. Aki szereti, tehet bele aszalt gyümölcsöket, be is vonható olvasztott fehér csokoládéval is.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.