r
Nosalty Logó

Sütés nélküli Baileys mousse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Sütés nélküli Baileys mousse
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet aprítógépbe tesszük és finomra daráljuk. Elkeverjük benne a kakóport, végül hozzáöntjük az olvasztott vajat és jól átkeverjük. Vizeshomok állagúnak kell lennie.
  2. Öt mini ramekin edénybe kanalazzuk, és lenyomkodjuk a nedves kekszet. Hűtőbe tesszük.
  3. A következő réteghez az étcsokit egy tálba tesszük a Baileys-zel, és mikróban olvasztani kezdjük. (Kb. 10-15 mp-enként megkevergetjük, hogy ne égjen oda a csoki.) Homogénre keverjük az olvasztott csokit a folyadékkal, és a kekszes rétegre kanalazzuk, elosztjuk. Visszatesszük a hűtőbe.
  4. A moussehoz a habverő edényt és a habverőt a mélyhűtőbe tesszük. Közben előkészítjük a lapzselatint a csomagoláson olvasható módon (hideg desszerthez).
  5. Ha a zselatin langyosra hűlt, elővesszük az eszközeinket a mélyhűtőből. A porcukrot elegyítjük a kakaóval.
  6. Hozzátesszük a habtejszínt, és közepes fokozaton kemény habbá verjük.
  7. Beletesszük a Baileys-t, vaníliát és a zselatinkeveréket, majd tovább keverjük, kicsivel puhább hab lesz belőle. Ügyeljünk rá, hogy ne verjük túl a habot!
  8. Elosztjuk a habot a ramekinek között, és továbbra is hűtőben tároljuk.
  9. Fogyasztás előtt, a porcukorral habbá verjük a maradék tejszínt, a Baileys mousse tetejére púpozzuk, és csokiforgáccsal díszítjük a desszertet.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 223
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valentin napi finomságnak készítettem el páromnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!