r
Nosalty Logó

Négytenger tekercs - sushi profiknak

P.
Négytenger tekercs - sushi profiknak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

934
Kalória
18.4g
Fehérje
211.3g
Szénhidrát
2.3g
Zsír
307.8g
Víz
-
Koleszterin
10.3g
Élelmi rost
46g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 934 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 934 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    3441 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 934 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    3441 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 934 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. Egy norilapot kettévágunk. Hosszában összeragasztjuk egy kevés vízzel vagy mirinnel megnedvesítve a nori szélét.
  2. Szétterítjük a lapon a rizst.
  3. 5 cm-es közönként befestjük málnaszörppel.
  4. Feltekerjük. A tekercset hosszában négyfelé vágjuk, és makisuval szép formásra nyomkodjuk a részeket.
  5. Egy előzőleg félbetépett norilapot ismét összeragasztunk hosszában.
  6. Erre fektetünk közvetlenül az egyik végére külső felével befelé két szeletet. Erre gyümölcsöt teszünk.
  7. Erre ráillesztjük a maradék két negyedet rombusz alakot formázva belül,és szépen összefogva a csomagot feltekerjük az alatta lévő norilappal. A nori végét szintén egy kis vízzel fixáljuk.
  8. Félbevágjuk, majd a feleket is felezzük.
  9. Lefektetjük, és desszertként tálaljuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

A sushi kezdőknek és sushi haladóknak után, itt a felső(bb) fokú is, igazából nem bonyolult, aki idáig eljut, az már tud rizst főzni, makit / uramakit tekerni, a többi meg már csak precizitás és odafigyelés kérdése. A shikai maki (kb.) azt jelenti, négytenger tekercs. Amikor felvágjuk, és egymás mellé tesszük, a kis körök olyanok, mint a fodrozódó, vízen tovafutó hullámok. Szép sushi. Egyébként édesen fogyasztják, ahogy itt is, papajával vagy mangóval vagy kivivel vagy olyan gyümölccsel, ami tartja az alakját, és kellőképpen egzotikus ízű. Az édes sushi így sem lesz a kedvencem, ehelyett elkészíthetjük bármilyen zöldség vagy hal felhasználásával is. Na, úgy már finom.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek