r
Nosalty Logó

Négytenger tekercs - sushi profiknak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Négytenger tekercs - sushi profiknak
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 934 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 934 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    3441 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 934 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    3441 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 934 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy norilapot kettévágunk. Hosszában összeragasztjuk egy kevés vízzel vagy mirinnel megnedvesítve a nori szélét.
  2. Szétterítjük a lapon a rizst.
  3. 5 cm-es közönként befestjük málnaszörppel.
  4. Feltekerjük. A tekercset hosszában négyfelé vágjuk, és makisuval szép formásra nyomkodjuk a részeket.
  5. Egy előzőleg félbetépett norilapot ismét összeragasztunk hosszában.
  6. Erre fektetünk közvetlenül az egyik végére külső felével befelé két szeletet. Erre gyümölcsöt teszünk.
  7. Erre ráillesztjük a maradék két negyedet rombusz alakot formázva belül,és szépen összefogva a csomagot feltekerjük az alatta lévő norilappal. A nori végét szintén egy kis vízzel fixáljuk.
  8. Félbevágjuk, majd a feleket is felezzük.
  9. Lefektetjük, és desszertként tálaljuk őket.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 43786
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A sushi kezdőknek és sushi haladóknak után, itt a felső(bb) fokú is, igazából nem bonyolult, aki idáig eljut, az már tud rizst főzni, makit / uramakit tekerni, a többi meg már csak precizitás és odafigyelés kérdése. A shikai maki (kb.) azt jelenti, négytenger tekercs. Amikor felvágjuk, és egymás mellé tesszük, a kis körök olyanok, mint a fodrozódó, vízen tovafutó hullámok. Szép sushi. Egyébként édesen fogyasztják, ahogy itt is, papajával vagy mangóval vagy kivivel vagy olyan gyümölccsel, ami tartja az alakját, és kellőképpen egzotikus ízű. Az édes sushi így sem lesz a kedvencem, ehelyett elkészíthetjük bármilyen zöldség vagy hal felhasználásával is. Na, úgy már finom.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Eszter! Ez GYÖNYÖR?! Minden elismerésem!

Törölt felhasználó

H???, ez az els? mesteri recept nosalty-n nem?:D ezt most rettenetesen megkívántam, annyira jó ez a fotó.. Puszka: Angi

Törölt felhasználó

Azta! Ügyes vagy,ez tök jó!

Éva-Anyóca

Ez csodálatosan szép, és profi munka!!!!Le a kalappal el?tted!!!!!Éva-Anyóca

P.

Mindenkinek nagyon köszönöm! :-) Eszter

Törölt felhasználó

Azt mondják azt a mesterséget 10 évig is tanulják a szakácsok.Te annyira profi vagy.Én már meg sem lep?döm drága Eszter.Tényleg szép.Puszi.Bogi

Gerzsó

Ez már m?vészet! És milyen finom lehet! Sok puszi.

Törölt felhasználó

Ez már m?vészet! Ilyen csodálatos és guszta ételt még életemben nem láttam! Biztosan nagyon finom, bár én még sosem ettem sushit. Üdv. Panini

P.

Panini, kedves vagy, köszönöm szépen! :-) Ha nem ettél még sushit, azért egyszer érdemes kipróbálni. Csak ne a nyers halassal kezd rögtön. Mondjuk avokádóssal. Az finom nagyon. Aztán lehet vadulni. :-))) De érdemes megkóstolni mindenképpen. Eszter

Törölt felhasználó

Wow! Ez nagyon jól néz kií!!! :)))Szuper!

inf3rno

Ez nagyon szép! :-) Amint az id?m engedi megpróbálkozom vele.

Törölt felhasználó

Én ezt ma elkészítettem de körübelül 3 óra alatt sikerült elkészülnöm de ennyire nem lett szép :( Nagyon finom lett.köszi a receptet :)

P.

Azta mindenit! Nagyon gratulálok!!! De ügyes vagy! Hidd el, én még most is néha elbénázom, speciel ez itt, nekem is sokáig tartott, hogy szép legyen a fotózás kedvéért. Ahhoz már igazi profinak kell lenni, hogy 3 perc alatt feltekerjük és tényleg így nézzen ki. Nem az a lényeg! Megpróbáltad, Te voltál az els?! Úgy örülök neki! Eszter

Tévésámán

Gyönyör?en néz ki! :)

P.

Köszönöm szépen! :-)

Törölt felhasználó

Nagyon ugyes vagy! En is szeretnek megprobalkozni vele, de eloszor lenne egy kerdesem. A norilapnak amit hasznal nincs egy picit hal ize? Csinaltam mar tobbszor vegetarianus sushit, de a norilap miatt hal ize volt kicsit. Nem vagyok vegetarianus, viszont a vendegek kozul tobben nem kedveltek a halat. Igyekszem korbe nezni, hatha talalok kevesbe intenziven halizut, addig is varom a valaszod. :) Nori

P.

Szia Nori! :-) A nori nem halíz?, tengeri algából van, ami növény. Az, hogy sokan a halra asszociálnak, egy kis tévedés, ami a tengeri alga ízéb?l és illatából adódik. De mindegyiknek pont ilyen íze lesz, helyettesíteni pedig nem lehet mással. Akinek nem ízlik, az ne egyen sushit. :-p

Törölt felhasználó

Nagyon szép! Megenni is kár lenne!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek