Négytenger tekercs - sushi profiknak
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
P.
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
52g nori lap18 kcal
-
200g sushi rizs716 kcal
-
400g mangó170 kcal
-
10g szörp30 kcal
Összesen
934
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
52g nori lap18 kcal
-
200g sushi rizs716 kcal
-
400g mangó170 kcal
-
10g szörp30 kcal
Összesen
934
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
7.9g nori lap3 kcal
-
30.2g sushi rizs108 kcal
-
60.4g mangó26 kcal
-
1.5g szörp5 kcal
Összesen
142
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 307.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 660 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 3441 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
934
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 307.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 660 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 3441 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
934
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
2 db nori lap
-
1 bögre sushi rizs
Elkészítés
- Egy norilapot kettévágunk. Hosszában összeragasztjuk egy kevés vízzel vagy mirinnel megnedvesítve a nori szélét.
- Szétterítjük a lapon a rizst.
- 5 cm-es közönként befestjük málnaszörppel.
- Feltekerjük. A tekercset hosszában négyfelé vágjuk, és makisuval szép formásra nyomkodjuk a részeket.
- Egy előzőleg félbetépett norilapot ismét összeragasztunk hosszában.
- Erre fektetünk közvetlenül az egyik végére külső felével befelé két szeletet. Erre gyümölcsöt teszünk.
- Erre ráillesztjük a maradék két negyedet rombusz alakot formázva belül,és szépen összefogva a csomagot feltekerjük az alatta lévő norilappal. A nori végét szintén egy kis vízzel fixáljuk.
- Félbevágjuk, majd a feleket is felezzük.
- Lefektetjük, és desszertként tálaljuk őket.
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 44382
- Feltöltés dátuma: 2010. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
A sushi kezdőknek és sushi haladóknak után, itt a felső(bb) fokú is, igazából nem bonyolult, aki idáig eljut, az már tud rizst főzni, makit / uramakit tekerni, a többi meg már csak precizitás és odafigyelés kérdése. A shikai maki (kb.) azt jelenti, négytenger tekercs. Amikor felvágjuk, és egymás mellé tesszük, a kis körök olyanok, mint a fodrozódó, vízen tovafutó hullámok. Szép sushi. Egyébként édesen fogyasztják, ahogy itt is, papajával vagy mangóval vagy kivivel vagy olyan gyümölccsel, ami tartja az alakját, és kellőképpen egzotikus ízű. Az édes sushi így sem lesz a kedvencem, ehelyett elkészíthetjük bármilyen zöldség vagy hal felhasználásával is. Na, úgy már finom.