r
Nosalty Logó

Hernyó tekercs - sushi haladóknak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Hernyó tekercs - sushi haladóknak
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Egy hernyóra valóra adag

Összesen 716 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Egy hernyóra valóra adag

Összesen 716 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Egy hernyóra valóra adag

Összesen 165 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 716 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 716 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Egy hernyóra valóra adag

Elkészítés

Egy hernyóra valóra adag

  1. Elkészítjük a sushi rizst az itt leírtak alapján! Képes útmutató a blogomon.
  2. Egy norilapot a rövidebb oldala mentén kettévágunk. Rátesszük a makisura, elterítjük rajta a sushi rizst.
  3. Lefedjük egy lapfolpackkal és megfordítjuk az egész lapot. A norilapotközépen megkenjük wasabival, középen hosszában, ráfektetjük a csíkokra vágotthalat és az uborkát. Feltekerjük.
  4. Kibontjuk a folpackot. Ezt megismételjük a másik fél norilappal is.
  5. Ha mindkető kész, benedvesítjük a munkalapot és rátesszük a tekercseket, egyiket a másik után és a két végüknél összetapasztjuk őket.
  6. Kettévágunk és meghámozunk egy közepesen puha avokádót.Széltében max. 3 mm vastagon felszeleteljük. A szeleteket a kész tekercsekre fektetjük, hogy az egyik mindig fedje a másikat, minthapikkelyek lennének.
  7. Ha, kész, ismét ráterítjük a folpackot és a makisuval finoman rányomkodjuk az avokádót a tekercsre.
  8. Eltávolítjuk a folpackot. A hernyót kettévágjuk, egymás mellé fordítjuk a két felet, majd szintén ketté, és ezután a negyedeket harmadoljuk. Mindig egymás mellé téve.Random méretre vágástés egyebet nem használunk sushi készítéskor.
  9. Tálaláshoz elrendezzük a tekercseket. Díszítsük piros apró vagy nagy szemű kaviárral, és készíthetünk csápot is a hernyónak uborkahéjból.
  10. Hagyományosan angolnaszósszal fogyasztják, itt most szójaszósszal került tálalásra.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15920
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 17.

Ajánló

pH besorolás: enyhén savasít Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz. Vegetáriánusok a halakat lehagyhatják.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Hernyó-tekercs, vagy Caterpillar roll, az egyik igen látványos elkészítési módja a sushinak. A sushi készítés már igazi művészetté nőtte ki magát, a legvadabb kreációkat képesek rizsből elkészíteni a séfek. Ez csak egy szerényebb változat, de természetesen ez sem napi toplistásnak került fel az oldalra. A recept megjelenését Csonka Gergő szakácsunk inspirálta, amikor kisebb eszmecserébe bocsátkoztunk fagyasztás vs. rostok ügyben. Mivel a sushi hetente jelenik meg az asztalunkon, nem okozott gondot Gergő kérésének eleget tenni. Mi nagyon élveztük, főleg a fotózást, kár hogy olyan hamar elfogy a téma a végén... Kedves Gergő! Sok szeretettel neked készült, hogy kedvedre kísérletezhess. Természetesen találsz segítséget, fázisfotókat a blogon. A sushi profiknak is hamarosan következik - hiszen így teljes a sor. Az is elkészült a hernyóval együtt, megjelenését most csak az időhiány késlelteti.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Imádjuk Eszter ezt a hernyót, Junior követeli, hogy mikor a nyaralásról hazajöttünk, készítsük el...már többször is emlegette!:) Pusz: Mrs Smith

P.

Szegénykém!... :-D De szerintem menni fog! Kifordítottat csináltunk már együtt, az avokádóval meg majd bánj óvatosan a tetején. Szuper lesz! De kérhetsz távsegítséget is... ;-)

Törölt felhasználó

Már a blogodon is megcsodáltam:) üdv:Zuzu

P.

De jó! Köszi Zuzu! :-)

modosa

Ennyi külföldi szót ilyen kis helyen... csak kapkodom a fejem :) ?rült jól néz ki, nem is lenne szívem szétrombolni, pedig nagy kedvenc. Szeretném megtanulni, de nem vagyok a távoktatás híve, úgyhogy jönnöd kell, nincs mese! pusziA :)

P.

:-D

Törölt felhasználó

Csigák...Hernyók...ez már t?rhetetlen...!:))))Csak vickel?döm.Eszter én ezt valószinüleg soha nem fogom elkészíteni.De nagyon szép!Leírni sem tudom mennyire ügyes vagy.Csak ámulok és bámulok.Gratulálok.Puszi.Bogi

P.

Természetesen ez nem kifejezetten NS recept, mint ahogy írtam is, de gondoltam, miért ne? Hátha valaki kedvet kap hozzá. Jön még más is, ez csak egy röpke ujjgyakorlat volt... ;-))) Nem hiszem, hogy nekem kéne tv-ben f?zni...azért annyira nem vagyok nagy szám. Talán van egy-két fura dolog, amit jól tudok, de épp valamelyik nap mondtam valakinek, hogy alapvet?en nem tudok f?zni. Szerintem. :-D Persze jóuramnak más err?l a véleménye, de hát ? nem objektív... :-)))

Törölt felhasználó

Nem tudsz f?zni...akkor mi lenne ha tudnál?Ajaj...Eszterke drága szeritem sokan szeretnének nem tudni f?zni úgy ahogy te.Atv-t felejtsd el jó vagy te nekünk itt az oldalon.Puszi.Bogi

P.

De most komolyan...bablevest például még életemben nem f?ztem. Vagy töltött káposztát. Ez utóbbit mondjuk nem is szeretem, talán azért. De tudok ?rült módon sushit tekerni és pácolt medúzát csinálni. :-D És jó nekem itt, ahogy mondod. Elf?zögetek veletek csendesen. Ez nekem b?ven elég. :-)))

Törölt felhasználó

Nem akarsz f?zni valahol a tv-ben.?Én megnéznélek.S J-ról jut eszembe.

Dacota

:) Ha Eszti olyan, amilyennek itt megismertük, akkor pont el tudom képzelni, hogy celebkedik :D

P.

:-D hm...hát, mit mondhatnék.... Oké. Ismertek.

Törölt felhasználó

Tudod Eszter nem vagyunk egyformák.Nálam a sztrapacska a töltött káposzta men?.A szusiba nem valószín? hogy belefognék.Szerintem amit csinálsz abban nagyon jó vagy.Nagyon sok finomságot fedezek fel nálad amit örömmel elkészítek.Puszi.Bogi

P.

Köszönöm Bogi...

Törölt felhasználó

Köszönet a szép hernyóért!!

P.

Nagyon szívesen Gerg?! Jó tekerést! :-)

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! Szeretnék megkérdezni, hogy hol szoktál venni a hozzávalókat a sushihoz? Lehet-e ezeket általános hipermarketekben venni, pl. Tescoban? Emma

P.

Szia Emma! Én Németországban élek, itt minden sarki közértben van hozzávaló. A Sushi kezd?knek receptemnél található hozzászólásokban találsz infókat budapesti boltokról is, ha vidéken élsz, internetes rendelést javasolok. Sok sikert! Eszter

Törölt felhasználó

Nagyon köszi szépen a gyors választ! További sok sikert a kulinariában :)

RAW

Kedves Eszter! Fantasztikusan néz ki, köszönjük szépen. A házavató partira feltétlenül megcsinálom. Gratulálok:) Szeretettel Krisztina

goedeburg

WOW!!!! Eloszor is, gyonyoru az etel, masodszor imadom a sushit, ha kesziteset masokra hagyom is (ez nem is fog megvaltozni, azt hiszem) es a foto, szemet gyonyorkodteto!!!! Ha bele lehetne -igy kepernyon keresztul -kostolni....hmmmm.... Gratulalok szeretettel!!!

P.

Óóó, köszönöm szépen! :-)

Ravaszrobi

Szia! Nagyon tetszik az ötlet, ki fogom próbálni ilyent még nem csináltam. Köszönöm szépen

Törölt felhasználó

Szia Gargoyle! Te honnan szerzel friss halat a sushiba mert én csak f?tt csirkét raktam bele eddig halat még nem. Nem tudom milyen hal kell pontosan és nem tudom hol szerezzem be. A segítséged kérném. Köszi. Levi

Hozzávalók

Egy hernyóra valóra adag

Címlapról ajánljuk

További cikkek