r
Nosalty Logó

Sushi házilag

Henriett Konyhája
Sushi házilag
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

694
Kalória
23.2g
Fehérje
116.9g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
166.4g
Víz
11.5g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók

Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók

Összesen 2767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók

Összesen 191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1865.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    1438 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2061 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7462.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    5750 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    467.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    665.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    1370 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1659 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    8246 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 2767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

Hozzávalók

  1. Kimérjük a sushirizst. Szűrőben addig mossuk, míg a vize átlátszó nem lesz. Aztán az egyszerűség kedvéért felrakjuk rizsfőzőben. Amennyi rizst veszünk, 2x mennyiségű vizet kell hozzátenni. Nem kell hozzá semmi a főzőben sem só, sem zsiradék. Sót majd a sushiecetbe rakott só pótolja, zsiradék pedig nyilvánvalóan nem kell bele ..a tapadás a cél...
  2. A fentebb megadott mennyiségű rizshez 8 ek rizsecetet használjunk. Egy kicsi lábosba vagy telfonserpenyőbe kimérjük és hozzáadjuk a cukrot és a sót. Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik. Pár percet vesz igénybe, szirupszerű állagot kell kapnunk.
  3. Ha a rizsfőző jelzett hogy kész a rizs, akkor az előbb elkészített rizsecetes öntetet hozzáadjuk a rizshez és alaposan elkeverjük.
  4. Egy tálcát kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a rizst és szétterítjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. Érdemes mindent előre előkészíteni, hogy kéznél legyen. Folpackkal bevonni a gyékényt, hogy máskor is tudjuk használni.
  6. Elő kell készíteni kis tálban vizet, ebbe mártjuk majd a kezünket.
  7. Lazacot felvágni, avokádót és az uborkát is felcsíkozni.
  8. A nori lapot mindig úgy tesszük a gyékényre, hogy a fényes oldala legyen alul, az lesz majd a sushi külseje.
  9. A kezünket megvizezzük és a nori lapra rátesszük a rizst, majd egyenletesen vékony rétegben rálaposítjuk. Nem mindig sikerül egyformán, sok gyakorlást igényel, hogy a kezünk érezze, hogy milyen vastag rétegben kell.
  10. Ízlés szerint annyi lazacot, uborkát, avokádót és krémsajtot teszünk bele, amennyit szeretnénk. Mással is megtölthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 15 p

A recepthez nem jelölök meg forrást, mert már fogalmam sincs honnan van...Sok évvel ezelőtt olvastam, hogy kell házilag készíteni és továbbfejlesztettem a saját konyhám ízvilágára, mindamellett, hogy megmaradt a sushi shusinak lenni.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek